Industrijski usisivači

(306 proizvoda)

Mali kućni usisivači su pogodni za kupovinu zbog svoje prilagodljivosti i lakog skladištenja, a mnogo efikasniji, pogodniji za veće površine su veliki industrijski usisivači, koji detaljno usisavaju prašinu i rješavaju višak smeća. Neophodni su u prije svega u metalnoj, prehrambenoj, farmaceutskoj, kemijskoj i tekstilnoj industriji, neprekidno, pa se rad sa njima može obavljati i više sati dnevno.

Veliki dio obavljenog posla uglavnom ide na račun zvjezdastog filtera, koji funkcionira na način da štiti od začepljenja, a i bez provjeravanja se sam čisti u toku rada. U širokoj tržišnoj ponudi trenutno je dostupan kao apsolutni filter. Inače, industrijski usisivači mogu biti u atex, kao i u inox varijanti.

Ukoliko se odlučiš za kupovinu industrijskog usisivača imaš na raspolaganju nekoliko vrsta. Između ostalih tržišnu ponudu zaokružuje industrijski monogamni usisivač, kod kojeg je kućište dizajnirano na osnovu potreba i istraživanja proizvodnje. Sve prethodne dopunjuje i nadmašuje zbog elektronskog kontrolnog panela, koji omogućava veoma lako rukovanje i konstantno nadzire čišćenje, a kontrolira i opcionalne otopine, plutajuće čestice, razne tekućine i teške čestice. Prilikom izbora uzmi u obzir i tehnološku prednost modularnog usisivača, kao i njegovu ergonomičnost. Istovremeno, kriteriji za pametnu kupovinu mogu biti, npr.: lako prenošenje, sigurna upotreba i velika pouzdanost.

Drugi u nizu suvremenih, modernih industrijskih usisivača su industrijski trofazni, koji sadrže razne usisne jedinice, pa se mogu koristiti kao individualni usisivač ili usisivač za centralni sistem usisavanja. Kao treći u masi se pojavljuje industrijski usisivač na komprimirani zrak, koji otpatke usisava kroz antistatičku cijev.

Ako želiš nov industrijski usisivač, pored svih navedenih elemenata, relevantnih za kupovinu, provjeri i mogućnost vlastitog hlađenja usisivača, kao i mogućnost upotrebe na lako zapaljivim mjestima.

Prikaži više
306 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe