Projektori

Želiš li u svojem domu stvoriti ugođaj kakav doživiš u kinu? Kupnja projektora ti omogućuje upravo to jer s njegovim postavljanjem stvaraš upravo takve uvjete kakvi su i u kino dvorani. Prije kupnje pogledaj bogatu ponudu različitih projektora te se tako lakše odluči.

Na raspolaganju su projektori različitih proizvođača koji se međusobno razlikuju po glasnoći djelovanja, rezoluciji, maksimalno vijeku trajanja žaruljice, osvijetljenosti i tehnologiji.

Glasnoća djelovanja se mjeri u decibelima (dB), a mnogi ulogu glasnoće (neopravdano) zanemaruju. Glasno zujanje može smetati za vrijeme gledanja željenih sadržaja. Zato je najbolje kupiti projektor sa što tišim načinom rada.

Jedno od najvažnijih svojstava projektora je rezolucija od koje ovisi koliko će detaljna biti slika koju projektor stvara. Što je rezolucija veća, veći je broj detalja koje možeš razbrati na slici, a tim je i sama kvaliteta slike bolja.

Na kvalitetu slike utječe i svjetlost projektora koje se mjeri u Ansi lumnima, no nije nužno da veća svjetlost znači bolju kvalitetu. Za potrebe kućnog kina potrebna je niža svjetlost, a u primjeru previsoke svjetlosti kvaliteta slike se smanjuje.

Projektori imaju različit maksimalni vijek trajanja žarulje, a razlike između modela mogu biti i do više stotina sati.

S godinama se promijenila i tehnologija jer se, nekad prevladavajućoj, LCD tehnologiji pridružila još i DLP tehnologija. Pri DLP tehnologiji svjetlost ne prolazi kroz LCD matricu kao pri LCD tehnologiji nego se preko kotačića za boju najprije oboja u prikladnu svjetlost te se potom preko posebnog čipa s ogledalima odbije u leću koja tu sliku projicira.

Pri kupnji moraš paziti da izabereš pravilnu svjetlost projektora na što utječe i prostor u kojem će projektor biti namješten (tamniji prostori zahtijevaju manje svjetlosti). Svoju pozornost također posveti i glasnoći djelovanja jer preglasni projektori mogu biti smetnja.

više
Proizvodi dodani za usporedbu (1)
Za usporedbu ti nedostaje još 1 proizvod.
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Kino kod kuće? Imamo sve što trebaš!

Kućno kino je sjajan način da u udobnosti svog doma uživamo u gledanju filmova u pravoj kino atmosferi. ...

Kupnja opreme za kućno kino

Kućno kino je sjajan način da u toplini svog vlastitog doma možeš uživati gledajući filmove, a da se ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
281 proizvod
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.