Traktorske, građevinske i teretne gume

Odabir guma odgovarajućih dimenzija važan je kod svih vozila, a odabir guma odgovarajućih performansi posebno je važan kada je riječ o gumama za teretna i lakoteretna vozila, gume za poljoprivredne strojeve i gume za radne strojeve.

Odabir teretnih guma nije nimalo jednostavan. Dobra teretna guma itekako utječe na troškove prijevoznika tako da su kvaliteta izrade i tehničke karakteristike gume od presudne važnosti. Loše odabrana i neodgovarajuća guma na teretnom vozilu će itekako oblikovati udobnost i sigurnost vožnje te značajno utjecati na potrošnju goriva.

Traktorske gume dijele se na radijalne i dijagonalne, ovisno unutrašnjoj konstrukciji. I kod odabira gume za poljoprivredna vozila na raspolaganju su gume bez zračnica koje su česti odabir za kombajne i industrijske traktore.

Pri odabiru traktorskih, građevinskih i teretnih guma treba obratiti pozornost na veličinu gume, odnosno odabrati gumu prave širine i visine. Kod odabira traktorskih guma, svakako treba uračunati i težinu samog traktora, dodatnog alata ali i teret koji će traktor prevoziti.

Osim veličine gume izrazito je važno paziti i na tlak u gumama koji uvijek treba biti u skladu s teretom kojeg guma nosi. Ako su gume napuhane premalo ili previše, može doći do povećane potrošnje goriva a i sama sigurnost vožnje je ugrožena.

U svakom slučaju, prije kupovine provjerite ponudu u kategoriji i pažljivo izaberite odgovarajuću gumu i ne zaboravite, pravilno održavanje guma višestruko se isplati.

više
Savjeti 0
Proizvodi dodani za usporedbu (1)
Za usporedbu ti nedostaje još 1 proizvod.
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.
Cijena
MIN MAX

Pretraži po brandu

Svrha

Širina (mm)

Presek (mm)

Promjer (")

Indeks opterećenja

MIN MAX

Brzinska klasa

Osovina

Sezona

Držanje na mokroj podlozi

Emisija buke

MIN MAX

Ocjena potrošnje goriva

Boja

Ne propusti

više od 5000 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.