3D printeri

(97 proizvoda)

Mogućnosti izmjene stvarnosti pri ruci su nam više nego ikad prije. Kupnjom 3D printera otvaraju se prilike naprednijeg printanja. Printer može otisnuti gotovo bilo što ako ima unaprijed pripremljen model. Primjenom materijala, virtualni 3D model pretvara se u fizički predmet.

3D printer za printanje obično upotrebljava plastični materijal koji se naziva filament ili niti. Modeli dobivaju svoj oblik uzastopnim nanošenjem plastičnog materijala.

Glavna prednost 3D printera je brzina. Kompleksan dizajn može se printati brže nego što bi bilo potrebno da ga se izradi klasičnim načinom. Printanje je isto tako potpuno automatizirano, trud treba uložiti u pripremu modela za printanje, a veliki broj modela je već dostupan. Prednost printera je i u tome što se za vrijeme printanja dodaje sloj po sloj, i ne stvara se otpadni materijal kao što je to slučaj kod klasične izrade.

Upotrebljivost proizvoda je univerzalna, a neograničene mogućnosti printanja oblika koriste se za izradu prototipa i serijsku proizvodnju obuće, u arhitekturi, za potrebe automobilske, zrakoplovne i medicinske industrije, u obrazovanju i brojnim drugim industrijama.

Revolucionarna tehnologija 3D printera više nije rezervirana samo za poduzeća, tijekom godina postala je cjenovno pristupačnija i lakše dobavljiva. Iako prvotno zamišljen kao industrijski uređaj, 3D printer sada može biti vaš novi hobi. Prilikom odabira i kupovine, obratite pažnju na promjer mlaznice (u mm), promjer punjenja (u mm), veličinu radne površine i/ili tehnologiju štampača. Za kućnu upotrebu relevantne su dvije tehnologije printanja – FDM i SLA. Razlika među spomenutim tehnologijama je u postupku nanošenja materijala. SLA printeri koriste UV laser i izloženu smolu, osjetljivi su na svjetlost i postepeno nanose sloj po sloj materijala. Finalni proizvod isprintan na SLA printeru ima bolju završnu obradu i manje je grub.

Ovisno o namjeni i preciznosti koju želite od printera, prije kupnje obratite pažnju i na rezoluciju printanja (bolji je onaj s manjom rezolucijom) i brzinu printanja (u prosjeku je to između 40-50mm/s, 80-100mms i 150mm/s).

Prikaži više
97 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe