Lanci za snijeg

(465 proizvoda)

Zimi će vam kvalitetni lanci za snijeg pomoći da prijeđete zaleđenu cestu ili snježno brdo. S njima ćete moći voziti tamo gdje možda inače ne biste mogli doći, s obzirom na uvjete na cesti. Kako odabrati prave lance za snijeg za svoj automobil i koje značajke je pametno uzeti u obzir?
Možete birati između različitih vrsta lanaca i odlučiti se za kupnju najprikladnijeg. Najčešći lanci za vožnju po snijegu i proizvedeni od čistog čelika su takozvani čelični lanci za snijeg. Njihova uporaba najbolje odgovara ekstremnim zimskim uvjetima. Odlikuju ih prednosti poput: izvrsnih performansi, dugog vijeka trajanja i lake montaže i to samo na pogonsku osovinu. No istodobno, neki su korisnici manje oduševljeni većom razinom buke tijekom vožnje i činjenicom da čelični lanci za snijeg nisu prikladni za sportske automobile.
Alternativna opcija su takozvani tekstilni lanci za snijeg, koji su otporni na trenje zbog sintetičke tkanine, no prikladni su za nešto manje zahtjevne uvjete. Zadovoljni korisnici poručuju da su lagani i prikladni za skladištenje, vožnja s njima je tiša nego s čeličnim lancima, a prikladni su i za sportske automobile. Međutim, njihov životni vijek i trajnost su nešto kraći, i takvi lanci nisu oni koje bi preporučili ugraditi u doista ekstremnim uvjetima.
Odaberite lance za snijeg prema dimenzijama guma vašeg vozila (širina, visina, promjer). Prilikom odabira potrebno se usredotočiti i na druge podatke, poput: visine lanca, debljine karike, oblika i najvećeg dopuštenog opterećenja lanaca.
Prije postavljanja lanaca potrebno je aktivirati ručnu kočnicu te se vozilo mora parkirati na ravnoj površini gdje nema prometa. Lanci se uvijek montiraju samo na pogonsku osovinu (osim u slučaju vozila 4x4, gdje se lanci montiraju na sva 4 kotača). Prilikom postavljanja uvijek slijedite upute za uporabu pojedinih lanaca. Nakon postavljanja probajte voziti nekoliko metara i provjerite osiguravaju li lanci dovoljno prianjanje. Ograničenje najveće brzine s lancima za snijeg je 50 km / h.
 

Prikaži više
465 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe