Potraži među prikazanim proizvodima

Cijena
MIN MAX

Brand

Podloge za miševe

(1340 proizvoda)

Jedna od stvari koju ćete prvu uočiti na radnom stolu pokraj računala je i podloga za miš.


Podloga za miša je površina dizajnirana za praćenje kretanja računalnog miša. Na tržištu postoji mnogo vrsta. Neke su dizajnirane za posebne svrhe, poput gaminga, dok su druge namijenjene općoj uporabi. Najčešći tip podloge je ona sa gumenom podlogom i gornjim dijelom od tkanine. Ovu vrstu obično koriste gameri jer pruža više trenja od ostalih vrsta podloga za miševe. Drugi tip ima gornji dio od tvrde plastike i podlogu od tkanine. Ovu vrstu obično koriste ljudi koji se bave grafičkim dizajnom jer pruža veću preciznost.


Podloge za miševe dolaze u različitim oblicima i veličinama. Većinom su pravokutne, iako su neke kružnog ili ovalnog oblika. Dok je većina podloga za miša manja, grafički umjetnici i CAD dizajneri ponekad koriste podloge za miša koje su mnogo veće. Takve velike površine omogućuju im da koriste preciznu brzinu miša bez potrebe da često podižu miš. Gameri također preferiraju veće podloge za miša jer nude više prostora za duge i brze pokrete.


Budući da optički miševi prate kretanje otkrivanjem malih promjena na površini ispod miša, površina podloge za miša utječe na to koliko točno miš reagira na pokret. Podloge za miša svjetlije boje obično daju najbolje rezultate jer reflektiraju najviše svjetla. Neke visoko reflektirajuće podloge za miš imaju mogućnost "uštede baterije". Poboljšanje trajanja baterije najvjerojatnije dolazi od toga koliko brzo miš ulazi u način rada niske potrošnje kada se prestane kretati. Neki imaju svjetlosnu RGB traku koja se može prilagoditi bilo kojoj boji. Svjetlosnu traku možete postaviti da pulsira ili da ostane stalno uključena. Možete je koristiti i kao noćno svjetlo ako radite do kasno u noć i ne želite paliti svjetla. Druga vrsta inovativne podloge je bežična podloga za miš koja ima ugrađeni Qi bežični punjač, koji može puniti bilo koji uređaj koji podržava Qi.


Čišćenje je vrlo važno kako bi se očuvao kvalitetan rad miša. Uzmite vlažnu krpu i obrišite površinu podloge. Prolije li se nešto, možete je očistiti blagom otopinom sapuna i vode. Ostatke sapuna svakako isperite vodom.


Budući da optički miševi rade na gotovo svakoj neprozirnoj površini, obično vam ni ne treba podloga za miša kako bi ste ga koristili. Međutim, dobra podloga za miš može osigurati glatko i precizno kretanje, što je korisno ako je točnost pokazivača važna za vaš rad. Prilikom odabira podloge za miša pazite da nabavite dovoljno veliku za svoje potrebe, ali ne toliko veliku da vam ne stane na stol. Ako je moguće, odaberite podlogu za miša s ugrađenim naslonom za ručni zglob ili po potrebi kupite zaseban oslonac za zapešće. Ovaj mali ergonomski dodatak rasteretit će vaše zapešće bez obzira koju podlogu za miš koristite.

Prikaži više
1340 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe