Konzolni stolovi

(192 proizvoda)

Ne želite opteretiti svoj prostor ili ga možda nemate dovoljno, a htjeli bi neki upečatljiv dodatak prostoriji kojoj nedostaje "ono nešto"?

Konzolni stolići su uski stolovi različitih materijala i dizajna koji se obično postavljaju uza zid u hodniku, no dovoljno su svestrani komad namještaja da ih možete postaviti gotovo bilo gdje.

Uvriježeno je mišljenje da izraz konzolni stol dolazi od kratice francuske riječi 'consolide', koja pak dolazi od latinske riječi 'consolidare', što znači 'jačati'. Ovo ime je vjerojatno ušlo u uobičajeni jezik kao rezultat jedinstvenog dizajna samog konzolnog stola. Prvi put predstavljeni su u Francuskoj u 17. stoljeću kao pravokutna ploča poduprta zidnim nosačima. Danas imamo različiti izbor materijala i dizajna, da se čini gotovo nemoguće odabrati, te je estetska uloga konzolnih stolića velika, bez obzira na samu njegovu veličinu.
 
Dizajnom koji štedi prostor, dubina konzolnih stolova obično je između 25 i 45cm. Na njih ne možete smjestiti količinski puno toga. U hodniku može poslužiti za odlaganje ključeva i drugih sitnica i manjeg ukrasnog detalja poput svijeće, vaze ili fotografije, u kupaonici kao polica za kozmetiku ili ručnike, a u spavaćoj sobi kao stolić za šminkanje. Dodatni prostor ćete dobiti ako stolić ima ladice ili dodatnu policu. Postavite stol ispred velikog ogledala kako biste stvorili dublji osjećaj prostora.

Unesite dašak raskoši stolićima koji su izrađeni od mramora ili nekog materijala visokog sjaja. Ako više volite rustikalni ugođaj, razmislite o komadu izrađenom od punog drveta. Za kozmopolitsku estetiku potražite minimalističke linije uparene s materijalima kao što su starinski mesing ili nehrđajući čelik.

Pomno odabran konzolni stol može spojiti izgled prostorija, dodajući funkciju i stil bez zauzimanja vrijednog prostora.

Prikaži više
Savjeti 0
192 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe