Tipkovnice

Trebaš li novu tipkovnicu jer ti glasnoća tvoje stare tipkovnice ide na živce? Možda te pak ometa kabel s kojim je priključena na računalo te razmišljaš o kupovini nove? Prije no što se odlučiš na kupovinu, svakako provjeri široku ponudu proizvoda na tržištu.

Možeš uspoređivati proizvode priznatih proizvođača kao što su Logitech, Microsoft, Genius, Apple i ostalih, a možeš odabrati između tipkovnica s kabelom ili s bežičnom bluetooth ili wireless povezivanjem.

Pitaš se kako odabrati pravu tipkovnicu? Prvo ju trebaš isprobati kako bi mogao zaključiti što ti odgovara. Iako su sve tipkovnice naizgled iste, razlike su skrivene u malim stvarima, između kojih je najvažnije kako su tipke priključene na podlogu, jesu li visoke ili niske, jer to utječe na zvuk i udobnost prilikom tipkanja. Tipkanje je na nekim tipkovnicama skoro pa nečujno, a na drugima je toliko glasno da ga se može čuti i u drugim prostorijama.

Kod bežičnih tipkovnica moraš paziti koliko je dugo vrijeme trajanja njihovih baterija. Neke imaju vrlo dugo vrijeme trajanja pa će izdržati i do nekoliko godina, dok su druge kraćeg vijeka.

Tipkovnica se ne koristi samo za pisanje, već i za neke druge funkcije kao što su posebne tipke za postavljanje glasnoće ili pak tipke koje su namijenjene bržem i jednostavnijem igranju računalnih igara. Kako tipkovnicu ne bi trebao mijenjati, odaberi neku otpornu na manje količine prolivene tekućine.

više
Proizvodi dodani za usporedbu (1)
Za usporedbu ti nedostaje još 1 proizvod.
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Kupovina računalne opreme nije uvijek laka

Računalne komponente poput miša, tipkovnice i web kamere su standardna oprema svakoga tko posjeduje računalo. ...

Kupnja tipkovnice za računalo

Tipkovnica je jedan od bitnih komada računalne opreme, bez kojih rad na računalu nije moguć. Na prijenosnim ...

Prikaži sve savjete za kupovinu

Komentari

Prije 2 godine

Logitech Illuminated Living-Room K830 U.S.

Logitech Illuminated Living-Room K830 U.S.

TOUCHPAD UOPĆE NIJE U FUNKCIJI Većina funkcija ne radi. Općenito, brzina pomicanja miša je veoma loša (i ne može se ubrzati u softveru za ovaj uređaj), preciznost je plivajuća, a fizička adhezija na površinu "ljepljiva". Broj opcija za podešavanje je minimalan. Problem s dvostrukim klikom na površinu touchpada + drag (dakle, ne kombinacijom lijeve tipke touchpada i povlačenja), npr. pri selektiranju riječi od početka (u Wordu i bilo gdje drugdje) (selekcija započinje od nekog idućeg slova u toj riječi), pri proširivanju dialog boxa ili prozora, pri povlačenju slidera (to ide u koracima a ne postupno, ili ne može doći do kraja), pri drag- and- drop pri manipuliranju fajlovima (najčešće miš zahvati neki drugi, prethodni ili idući fajl, umjesto onoga kojeg sam želio povući). Skrolanje (s dva prsta) je veoma otežano i ide na trzaje. Na Logitechovoj stranici (http://support.logitech.com/en_us/article/32427) je popis tipkovnica i rubrika pod kojim Windowsima ta tipkovnica radi ili ne radi, pa se uz ovu tipkovnicu navodi da ne radi pod Windows 8 i 10.

432 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.