Zvučnici

Kupuješ nove zvučnike, ali se ne možeš snaći u ponudi? U tom slučaju dobro razmisli prije kupovine jer u području zvučnika cijena nije neophodno pokazatelj kvalitete. Da bi se bolje upoznao s odlikama zvučnika, prije kupnje pogledaj ponudu i potraži zvučnike koji će ti odgovarati.

Na raspolaganju su ti zvučnici sa različitim brojem jedinica, od jedno- pa do tri- i više-sistemskih. Zadnji su česti u sistemu pet visokotonskih zvučnika s jednim niskotonskim zvučnikom i dosežu odličan učinak pri korištenju u kućnom kinu ( 5.1 sustav zvučnika).

Zvučnici su općenito uređaji koji električni signal pretvaraju u zvuk. Sistemi su sastavljeni bilo iz aktivnih ili iz pasivnih zvučnika. Ključna poanta prvih je da već imaju pojačalo i zato djeluju bez smetnji, dok pasivne zvučnike moraš za optimalno djelovanje priključiti na dodatno pojačalo.

Jedno-sistemski zvučnik je, kao što već samo ime govori, sastavljen iz samo jedne jedinice. Najčešći su dubokotonski, odnosno, niskotonski zvučnici te je taj sistem najprimjereniji za manje prostore.

U većim prostorima su poželjni veći sistemi zvučinka: visokotonski u kombinaciji s niskotonskim koji su povezani preko pojačala. Pri tom su bitne tehničke karakteristike pojedinih zvučnika, pogotovo frekvencijski raspon koji se mjeri u hercima (Hz) i jačina koju izražavamo u vatima (W). Što je prostor veći, veću jačinu i raspon trebaš za optimalan zvuk.

Pri kupnji razmisli za što trebaš nove zvučnike. Ako je to kućno kino izaberi višesistemske zvučnike (kombinaciju visokotonskih i niskotonskih) u skladu sa veličnom prostorije u kojoj je smješten sustav kućnog kina.

više
Savjeti 0
Proizvodi dodani za usporedbu (1)
Za usporedbu ti nedostaje još 1 proizvod.
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.

Ne propusti

Komentari

Prije 1 godine

AUNA MOVING 120, PA SUSTAV, 2x8" WOOFER,

AUNA MOVING 120, PA SUSTAV, 2x8 WOOFER, 60/200 W MAX, VHF MIKROFON, USB, SD, BT, AUX, PRIJENOSNI

odličan odnos cijena/kvaliteta bez konkurencije Za malo novaca, puno glazbe

556 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.