Ostali glazbeni instrumenti

Želiš svirati instrument za koji u simfonijskom orkestru nema mjesta? Određene instrumente nećeš naučiti svirati u glazbenoj školi nego njih sviraš po sluhu i osjećaju. Ako trebaš baš takav instrument si pogledaj široku ponudu proizvoda i prije kupnje se pobrini za najjednostavniju odluku.

Na raspolaganju je više neobičnih instrumenata, neki od njih su usna harmonika, egg shaker, tamburin, trokut, marake i ukulele.

Najpopularnija i najraširenija je usna harmonika koja je aerofobni instrument s slobodnim metalnim perima, općenito ju uvrštavamo u puhačke instrumente. Takozvane harmonike nemaju tipke nego moraš usnama i jezikom izabrati jednu ili više rupica te zrakom stvarati zvuk. U tom slučaju su to diatonične harmonike koje su raširenije, no postoje kromatske s kojima možeš osnovne tonove raširiti za polovicu tona.

Zanimljiv instrument je egg shaker koji je u obliku jaja, a zvuk proizvodi kada ga protreseš. To je latinoamerički instrument koji je po funkcionalnosti sličan marakama. Marake isto stvaraju zvuk trešnjom, a daju ga je sjemenje, pijesak ili njima slične stvari koje kruže po instrumentu i udaraju u njegove unutrašnje rubove.

Tamburina i trokut sa instrumenti koje uvrštavamo u udaraljke, a najčešće se koriste u ritmičkoj glazbi.

Čest instrument u rubrici ostalih instrumenata su ukulele koje su slične gitari, imaju četiri žice, a mogu biti velike čak do pola metra.

više
Proizvodi dodani za usporedbu (1)
Za usporedbu ti nedostaje još 1 proizvod.
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.
993 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.