Skije

(297 proizvoda)

Zimi se svatko rado uputi na bijele padine iako kupovina novih skija može predstavljati pravu noćnu moru. Ukoliko se i ti susrećeš s takvim problemima, u trgovinama sa sportskom opremom ćeš zasigurno pronaći nešto za sebe. Kako bi izbjegao pogrešnu kupovinu, provjeri široku ponudu alpskih skija, međusobno ih usporedi i lakše odaberi.

Alpske skije se koriste kod alpskog skijanja, odnosno, kod spuštanja po snijegom pokrivenom području. Jedan je od najpopularnijih zimskih sportova, posebice otkad postoje žičare koje će vas dovesti na vrh padine u svega nekoliko minuta. Najčešći proizvođači alpskih skija su Elan, Salomon, Fischer, Fida, Blizzard, Dynafit, a možeš birati između običnih skija i onih sa vezovima.

Moderne alpske skije se razlikuju s obzirom na tehnologiju (različiti proizvođači koriste razne vrste tehnologije kod proizvodnje skija) koja omogućuje lako i udobno skijanje po bijelim stazama, dobar zahvat podloge te veliku fleksibilnost. Alpske skije dijele se s obzirom na to jesu li namijenjene iskusnim skijašima ili početnicima, a još k tome razlikuju se i po dužini, obliku, težini i tvrdoći.

Odabir odgovarajućih alpskih skija je, za skijanje, od ključne važnosti. Kod kupovine treba uzeti u obzir težinu i visinu skijaša te njegovo predznanje. Za početnike na bijelim strminama su primjerenije mekše skije koje je lakše usmjeravati. Ukoliko tražiš skije za početnike, one bi trebale biti kraće, u obliku leptira te imati izraziti stranjski luk. Iskusnim skijašima namijenjene su tvrđe i duže skije koje omogućuju brže skijanje, bolje klizanje i veću stabilnost.

Prikaži više
297 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe