Materijali i alati za maketarstvo

Želiš li sastaviti avion, helikopter, jedrilicu ili čamac, ali ne znaš što sve trebaš za to te kako uopće započeti? Modeliranje je tvoj hobi, stoga tražiš primjerene materijale za svoju iduću maketu? Još prije kupovine provjeri bogatu ponudu proizvoda, međusobno ih usporedi i olakšaj odluku.

Modelarske makete i njihovi dijelovi izrađen su od materijala od kojih se najčešće koristi vezivna ploča, aluminij, čelik i mesing. Za sastavljanje proizvoda trebaš i razne folije i letvice te ljepilo s kojime ćeš određene dijelove učvrstiti i zalijepiti, a možeš ih pobojati s bojama, raznim šablonama i zračnim kistovima. Kod takvih zadataka dobro će ti doći i električki ili ručni alati te dodaci kao što su žice i masti, odnosno, kolofonije za lemljenje.

Ukoliko želiš nacrtati ili izrezati nacrt za maketu, za to iskoristi vezanu ploču koja je vrlo izdržljiva, a ujedno i vrlo tanka te se lijepo reže i s običnim priborom. Razne cijevi i palice koje možeš koristiti tijekom izrađivanja makete su napravljene od aluminija, čelika ili mesinga, a kod sastavljanja trebaš razne dijelove alata poput odvijača, nožića i kliješta koja će ti olakšati posao.

Kada je model sastavljen možeš ga obojiti po svojem okusu i željama. Kako bi boja bila lijepo i jednakomjerno nanesena po cijeloj površini makete, iskoristi zračne kistove za bojanje odnosno airbrush pištolje s kojima možeš regulirati pritisak i količinu boje tijekom bojenja. S malo znanja i vještine, takvim alatom možeš crtati i vrlo precizne tanke crte i detalje, a kod natpisa i raznih znakova najsigurnije je koristiti šablone.

više
417 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.