Blicevi

Izbor pravog blica može predstavljati veliki problem bilo amaterskim bilo profesionalnim fotografima. Ako i ti razmišljaš o kupnji novog blica možeš birati između različitih proizvođača, tehničkih svojstava i cijena. Pojednostavi si odluku tako da prije kupnje provjeriš šaroliku ponudu različitih bliceva.

Blicevi se dijele s obzirom na proizvođača, najčešći su Canon, Nikon, Sony, Olympus, Panasonic i Samsung. Razlikuju se i s obzirom na to koliko daleko u dubinu osvjetljuju prostor, po svojoj jačini i vrsti te s obzirom na tip baterije (može biti 2x AA ili 4x AA baterija). U svim slučajevima je glavna uloga blica osvijetliti predmet fotografiranja s čime će fotograf uslikati kvalitetnije slike.

Ako se fotografijom baviš amaterski su za tebe najprimjereniji blicevi iz srednjeg raspona cijene koji omogućuju vrtnju glave blica i postavljanje kuta osvjetljenja te tako slikaju bolje fotografije nego bez blica. Ako fotografiraš profesionalno možeš birati među blicevima koji su svjetlosno vrlo jaki, omogućuju postavljanje jakosti blica, kuta osvjetljenja, mjerenje svjetlosti i popravke osvjetljenja.

Ugrađeni blicevi mogu prouzročiti crvene oči na slikama i zato se puno fotografa odlučuje za kupnju odvojenog blica s pomičnom glavom koji omogućuje odbijanje svjetlosti sa stropa i zidova te tako osigurava mekše osvjetljenje. Odlučiti se možeš i za automatski zoom blic koji se prilagođava korištenom objektivu ili pak za inteligentni blic koji preko senzora prima podatke i na temelju toga automatski postavlja primjereno osvjetljenje.

S obzirom na udaljenost do koje blic može osvijetliti predmet fotografiranja možeš birati između različitih proizvoda, ovisi o tome koliko kvalitetne slike želiš uslikati. Blicevi koji su već ugrađeno u fotoaparat osvjetljuju prostor do pet metara, a odvojeni blicevi mogu osvijetliti prostor i do deset i više metara.

više

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Kupovina bljeskalica

Danas gotovo svi aparati, uključujući one koje možemo naći na mobitelima, imaju ugrađenu bljeskalicu, ...

Bljeskalica

Danas imaju već skoro svi aparati, uključujući one koje možemo naći na mobitelima, ugrađeno bljeskalicu, ...

Kvaliteta fotografske opreme ovisi o kvaliteti fotoaparata i željama fotografa

Danas nam suvremeno fotografiranje omogućava da napravimo veliki broj fotografija visoke kvalitete i ...

Prikaži sve savjete za kupovinu

Komentari

Prije 6 godina

NIKON BJESKALICA SPEEDLIGHT SB-700

NIKON BJESKALICA SPEEDLIGHT SB-700

lajkam Za: Bljeskalica odlična za svakog fotografa :)

Na Jeftinije.hr aktivno brinemo za sigurnost korisnika i podataka.

Za prikaz proizvoda i ponuda trgovina pričekaj trenutak.

User: 54.80.219.236 1083068936

Za dodatna pitanja, pišite na webmaster@ceneje.si

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.