Kalkulatori

Smatraš da je računanje na pamet gubljenje vremena? Trebaš izračunati zahtjevnije matematičke funkcije ili se baviš računovodstvom? U tom slučaju potreban ti je kalkulator. Prije kupnje kalkulatora pogledaj šarolik izbor različiti modela i izaberi pravog za sebe.

Kalkulatore dijelimo na stolne i džepne. Prvi su namijenjeni kućnom ili uredskom korištenju, druge najčešće koristimo u školi ili na fakultetu. Najjednostavniji su kalkulatori koji imaju samo četiri operacije (zbrajanje, oduzimanje, množenje, dijeljenje), a neki mogu izračunati kvadratni korijen. Takve kalkulatore koristimo za jednostavne izračune.

Najčešće se koriste znanstveni kalkulatori koji su primjereni za školsko korištenje, a dobro će doći i na poslu. S njima možeš računati potencije i korijene, logaritme, kutne i druge matematičke funkcije. Poznajemo i grafičke kalkulatore koji su rjeđe u upotrebi, a ime su dobili po sposobnosti prikaza grafova funkcija.

Neki stolni kalkulatori omogućuju i ispis izračuna na traci, a ispis može biti jednobojan ili dvobojan. Ako biraš takav kalkulator budi oprezan na brzinu ispisa jer je važno pri računanju rezultat saznati čim prije.

Prije kupnje preporučamo vam da međusobno usporedite pojedine modele kako biste pronašli kalkulator koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Neki kalkulatori ne omogućuju samo pretvorbe valute i izračun poreza nego i kompliciranje poslovne kalkulacije.

više
Proizvodi dodani za usporedbu (1)
Za usporedbu ti nedostaje još 1 proizvod.
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.
146 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.