Studijska i oprema za snimanje

Imaš studio za snimanje i želiš ga nekako obnoviti? Tehnologija na tom području vrlo brzo napreduje zato se moraš pobrinuti i biti u toku. Ako želiš ostati u koraku s razvojem, pogledaj kompletnu ponudu i tako se već prije kupnje pobrini za najjednostavniju odluku.

Oprema za studije je vrlo širok pojam, na raspolaganju ti je strojna, programska i tehnička oprema. Možeš birati između stola za miksanje, slušalica, midi konzola, kontrolera, programa i digitalnh snimača, a ne smijete zaboraviti ni na izolaciju studija.

Mikseta je uređaj uz pomoć kojeg uređuješ, miješaš i prilagođavaš različite zvukove s kojim stvaraš glazbu. Stvaranje glazbe u studiju bilo bi nemoguće bez primjerene zvučne kartice koja na mehanički način podupire svu priključenu tehnologiju.

Studijski zvučnici se od recimo kućnih hi-fi zvučnika razlikuju po tome da ne podupiru jake basove ili visoke tonove te su zato namijenjeni prvenstveno pokazivanju grešaka u snimljenom materijalu. Na njih moraš povezati primjereno pojačalo jer postoje i takvi koji su namijenjeni slušalicama koje su bitan dio studijske opreme i zato je pametno kupiti udobne s definiranim basovima i čistim visokim tonovima.

Modul je vrlo koristan multifunkcijski uređaj koji omogućuje snimanje i reprodukciju određene frekvencije. Ima različite utore, obično za mikrofon i instrumente te utore za zvučnike. I digitalni snimač je više nego dobrodošao uređaj svakoj studija jer s njim možeš snimiti što god želiš.

Nikako ne ide bez programske opreme koja predstavlja neku vrstu mozga svakog studija i zapravo ti omogućava povezivanje svih komponenti koje koristiš.

Iznimka je možda jedino izolacija koju namjestiš na zidove i vrata studija. Njezina uloga je da izolira neželjene zvukove koji bi mogli ometati snimanje.

Za čim bolju kvalitetu studija, potrebna je što kvalitetnija oprema i neka to bude cijela filozofija koja te vodi u kupnji pojedinih elemenata.

više
Na popisu proizvoda klikom na Usporedi označi one proizvode koje želiš dodati u usporedbu. Za završetak klikni na zeleni gumb Usporedi odabrane proizvode.
128 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe