Aru prah je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane.Aru prah (ili Arrowroot prah) je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane.Prah se sastoji od škroba izvađenog iz različitih tropskih gomolja poput aroowroota (streličastog korijena) biljke i manioke.Aru prah ima dva puta veću moć zgušnjavanja od pšeničnog brašna jer ne sadrži gluten i proteine. Za razliku od kukuruznog škroba, aru prah stvara savršenu gustoću i ne razgrađuje se u kombinaciji sa kiselim sastojcima poput voćnog soka. Aru prah je također otporan na smrzavanje dok su mješavine s kukuruznim škrobom sklone razbijanju nakon smrzavanja i odmrzavanja.Budući je otporan na različite kisele sastojke, sjajan je za zgušnjavanje voćnih gelova i umaka. Također je odličan za izrađivanje domaćeg sladoleda jer ometa stvaranje velikih ledenih kristala i nije zahvaćen smrzavanjem.Iako je dobar za sladoled, ne preporučuje se za korištenje s drugim mliječnim proizvodima jer može proizvesti nepoželjnu teksturu. Što se tiče druge upotrebe, sličan je kukuruznom škrobu jer se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i slične druge hrane. Baš kao i kukuruzni škrob, aru prah se treba kombinirati s vodom sobne temperature kako bi se stvorila kaša prije dodavanja vruće tekućine. Dodavanje vruće tekućine će uzrokovati bubrenje molekula.250 g