Bialetti kafetijere
originalnog oblika koji omogućuje optimalno raspoređivanje topline i vitkog izgleda inspiriranog tijelom žene
nisu se dizajnerski ni tehnički puno promijenile od prve Moka Express kafetijere koja je započela pravu malu revoluciju u pripremi kave. Klasičnog dizajna
elegancije i tehnološke jednostavnosti
no ipak visokokvalitetne i sigurne
kafetijere su vremenom dovedene do savršenstva. Bilo da se radi o klasičnoj aluminijskoj ili onoj od inoxa pogodnoj za indukciju
svaka će pripremiti vrhunsku moka kavu. Bialetti kafetijere stvorit će bogat
autentičan espresso u samo nekoliko minuta.;; Iako se mogu upotrebljavati na različitim vrstama štednjaka (ali nikada i nikako ih ne smijete koristiti u pećnicama ili mikrovalnim uređajima)
nisu sve kafetijere pogodne za indukciju. Stoga
trebaju li vam one za indukciju
obratite pažnju na inox modele namijenjene za indukciju. Kako bi vaša kafetijera dugo godina ostala ispravna preporučuje se ručno pranje toplom vodom bez snažnih deterdženata. Također
kafetijere su namijenjene isključivo korištenju vode i kave
nikada u njih nemojte ulijevati druge tekućine osim vode ni stavljati ništa osim kave. Neka vaša Bialetti kafetijera uvijek bude dobro zatvorena
ispravna i neoštećena kada ju upotrebljavate.;; Način pripreme moka kave;; Ovisno o veličini moka posude
uliti hladnu vodu do naznačene oznake na otvoru na donjem dijelu posude. Kavu rahlo usite u za to predviđeno sito. Kava se kuha na temperaturi vrenja do završetka ekstrakcije. Nemojte stavljati vatru na najjače. Radi očuvanja arome kave kafetijeru je nakon kuhanja potrebno maknuti s vatre. Prije prve upotrebe
kafetijeru dobro isperite vodom i napravite prvu pripremu kave koju potom bacite;; Napomena;;Iako je od inoxa
nije namijenjena za indukciju.