Sastojci: svinjsko meso, morska sol (3-4%). Sušeno na prirodan način.
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi do +22 °C.
Najbolje upotrijebiti do: 28.01.2021.
Dostupnost: Nedostupno
Detaljnije o proizvodu
Panceta je trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvaća: soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje. Pravi se od svinjskog mesa, točnije od mesnate slanine. Najčešće se proizvodi u Italiji i Hrvatskoj (dalmatinska panceta). Sama riječ panceta dolazi od talijanske imenice ‘‘pancia’’ što znači ‘‘trbuh’’. Razlika između pancete i domaće slanine (npr. slavonske) bi bila ta što se za pancetu upotrebljavaju manje svinje te finalni proizvod ima veću prošaranost mesa i masnoće dok je to kod slanine sklono variranju, čak i blagom prevladavanju onog masnijeg dijela. Za nju se može reći da predstavlja zaštitni znak tradicionalne dalmatinske gastronomije. Ne sadrži konzervanse i aditive.