BAUCK HOF PRIPRAVAK ZA MRAMORNI KOLAČ , BEZ GLUTENA 415 g
Proizvođač/dobavljač: Bauck GmbH, Duhenweitz 4, D-29571 Rosche,Njemačka
Sastojci: baza: kukuruzni škrob, sirovi šećer od šećerne trske, rižino brašno, prašak za pecivo (sredstvo za podizanje: natrijev hydrogen karbonat, regulator kiselosti: monokalij tartrat, kukuruzni škrob), sredstvo za zgušnjavanje: brašno sjemenki rogača, brašno od cjelovitog prosa, morska sol, vanilija u prahu / Dodatak: kakao u prahu
kontrolirani organski uzgoj
Priprema: Mješavina za pečenje je dovoljna za 1 kuglof, 1 kolač ili 12-14 mafina.
Klasična priprema s mlijekom i jajima
Potrebno: 4 jaja, 180 g maslaca, tople vode
1.) zagrijte pečnicu na 180 C. Nemojte peći s cirkulirajućim zrakom.
2.) sadržaj većeg pakiranja (osnovna smjesa za kolač) istresite u zdjelu
3.) dodajte 4 jaja, 180 g mekog maslaca i 4 žlice vruće vode miješajte dok ne dobijete glatko tijesto
4.) polovicu tijesta u stavite u podmazani kalup
5.) u posebnu zdjelu istresite sadržaj manje vrećice (kakao prah) te pomiješajte s 3 žlice tople vode
dok ne postane glatka zatim pomiješajte s preostalim tijestom
6.) rasporedite tamno tijesto na svijetlo tijesto, zatim spiralno prođites vilicom kroz kolač tako da se stvori mramorni uzorak
7.) Kolač u zagrijanoj pećnici peći oko 55 minuta.
8.) Dopustite da se kolač ohladi oko 15 minuta, te izvadite iz kalupa
Napomena: Umjesto maslaca također možete koristiti margarin.
Energetske vrijednosti ( na 100 g) 1539 kJ/ 363 kcal
Masti: 0,6 g od čega zasićene 0,3 g Ugljikohidrati 85 g od čega šećeri 40 g
Vlakna: 3,3 g Bjelančevine 2,0 g Sol: 0,86 g
Zemlja podrijetla: Njemačka, DE-ÖKO-007 Na tržište stavlja: Priroda i društvo d. o. o.; Ozaljska 71; Zagreb Držati na suhom i hladnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do datuma otisnutoga na proizvodu.