Alnatura Organsko brašno od slanutka
Za ovaj proizvod trenutno nema ponude.
Posljednja je bila dostupna 23. 04. 2024 po cijeni 2,50 € u vitalabo.hr
Brašno od neprženog organskog slanutka, prirodno bez glutena, bogato proteinima i vlaknima: orašasto-slatkasti okus slanutka zadržava se u brašnu. Idealno za davanje punog okusa palačinkama, falafelima i žgancima ili slatkom ladduu. Proizvod je također idealan kao vezivo za umake ili za zgušnjavanje juha!
Recept za Laddu (indijsku čokoladu)
Sastojci: 50 g fino mljevenog šećera (npr. šećer od kokosovog cvijeta, šećer od šećerne trske), 75 g masti (npr. kokosovo ulje ili maslac ili ghee), 100 g brašna od slanutka, 1 prstohvat morske soli
1. U tavi zagrijte odabranu mast/ulje i uz često miješanje lagano otopite šećer po želji. Pomiješajte brašno od slanutka i sol, nastavite pržiti smjesu oko 3 minute, neprestano miješajući, dok se ne pojavi izdašan, orašast miris. Masa ne smije postati pretamna, a ni zagorjeti!
2. U drugom koraku pečenu masu rastanjiti u ravnu formu npr. silikonsku i ostaviti da se ohladi. Zatim okrenite i narežite na komade veličine zalogaja. Savjet: Ako je topla masa još prilično mrvičasta, pomoći će vam snažno miješenje rukama. Savršena laddu masa pomalo podsjeća na teksturu marcipana, ali može biti pjeskovitija i manje ljepljiva!
3. Čuvajte laddu u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku, ostat će nekoliko tjedana!
4. Oni koji vole eksperimentirati masu mogu oplemeniti slatkim začinima poput kardamoma, klinčića u prahu, cimeta itd. Također se često koristi malo ružine vodice ili prženih sjemenki sezama!
Napomena proizvođača: brašno od slanutka nije prikladno za konzumaciju u sirovom obliku.