ENDURANCE

ENDURANCE

Kretanje cijene
LOKACIJE TRGOVINA
Brod Endurance zauzima posebno mjesto u analima polarnih istraživanja. O njegovoj sudbini i sudbini njegove posade isprieane su priee, napisane knjige i snimljeni filmovi... Pročitaj cijeli opis
Proizvođač
Cuin Jeftinije.hr Unique Identification Number
CX00430FE8
Prijavi grešku
Brod Endurance zauzima posebno mjesto u analima polarnih istraživanja. O njegovoj sudbini i sudbini njegove posade isprieane su priee, napisane knjige i snimljeni filmovi. No ništa od toga nije tako upeeatljivo doearalo tu nevjerojatnu pustolovinu kao ova knjiga koju je napisao neposredni sudionik doga?anja i kapetan Endurancea, Frank Worsley. Endurance je isplovio u kolovozu 1914. s posadom od dvadeset osam elanova Imperijalne trans-antarktieke ekspedicije. Brod je zapeo je u antarktiekom ledenom pojasu i potonuo u Weddellovom moru, a njegova posada bila je prisiljena iskrcati se na morski led.. Nakon nekoliko mjeseci plutanja na ledu u smjeru sjevera, odjedrili su u eamcima za spašavanje do udaljenog i nepristupaenog otoka Elephant. Šesnaest mjeseci nakon što su ostali bez broda, nasukani na nepreglednim ledenim prostranstvima bez gotovo ikakvih šansi za izbavljene, svi elanovi ekspedicije su dovedeni na sigurno. AKCIJA -30% DO 31.12.2015.
ENDURANCE
ENDURANCE
14,60 €
u Iglusport

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe