Aluminijski naplatci

18.12.2014. 10:37:00

Aluminijski naplatci su dodatak vašem automobilu koji će ga uljepšati. Upotreba aluminijskih naplataka je primjerenija ljetnom periodu nego zimskom prvenstveno zato što se zimi ceste posipaju solju i kamenčićima što može oštetiti vaše naplatke.

image

Jeste li gledali koje aluminijske naplatke vrijedi kupiti, a koje ne? Što trebate znati prije kupnje, da kasnije ne biste izgubili živce zbog pogrešne odluke?

Aluminijski naplatci podliježu istim pravilima kao i obične felge. Kotači moraju biti pravih dimenzija, dimenzije su za svaki automobil definirane, a to se odnosi i na aluminijske naplatke, kao i na obične. Promjer aluminijskih naplatka izračunava se prema promjeru koji može varirati, aluminijski naplatci su uglavnom veličine između 14" i 18". Kada ih kupujete morate pogledati i širinu kotača, jer bi se moglo u protivnom dogoditi da vam naplatak bude preširok, što može dovesti do oštećenja gume.

Drugi važan faktor je promjer vijaka. Odnos između vijaka određuje koji aluminijski naplatci mogu biti ugrađeni na vaš automobil. Svaka marka automobila ima različit broj vijaka na kotaču ili su ti vijci drugačije razmješteni. Širina guma je i zakonom definirana, tako da proučite zakone prije kupnje jer vas policija može novčano kazniti ako imate nepropisno široke gume na vašem automobilu jer je on tada tehnički neispravan.

Stoga, obratite pozornost na ove tri stvari prilikom kupnje aluminijskih naplatka. Razmislite o proizvođaču, kakve bi naplatke htjeli imati, što vam se sviđa, a što ne te naravno provjerite cijene prije kupnje.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe