Autoradio i kupovina

18.12.2014. 12:44:00

Osnovna oprema za gotovo svaki novi automobil danas obuhvaća i osnovni autoradio. Uglavnom takav radio nije dovoljan za one kojima je dobra glazba i kvaliteta zvuka važnija od ostalih karakteristika automobila. Osnovni autoradio u mnogim modelima automobila ne uključuje radio usb, nego samo obični radio, bez mogućnosti spajanja USB-a ili reprodukcije MP3-a...

image

akav radio je sasvim dovoljan za nekoga kome ovaj komad opreme ne znači puno, tako da je uvijek bolje da tvrtka koja proizvodi automobile u osnovnu ponudu uključi takav autoradio. Bolji, npr. autoradio usb, mp3 , Pioneer autoradio ili autoradio bilo koje druge priznate marke , dodaju u opremu samo uz nadoplatu.

Kada kupujete autoradio obratite pozornost i na okoliš u kojem živite i koliko je sigurno vaše okruženje. Ako se u blizini mjesta gdje živite dešavaju krađe, živite u gušće naseljenim područjima, ili je bilo drugih nepogoda, investicija u vrlo skupu opremu, usb autoradio, Pioneer autoradio, itd... nije idealna, jer možete brzo i lako ostati bez njega, a još ćete imati štetu na vozilu, razbijeni prozor ili druge neugodnosti. Također imajte na umu gdje obično parkirate svoj auto kada idete u shopping, na posao, itd...

Ako se ipak odlučite za kupnju, a vaša želja je puno veća od rizika koji vas mogu zadesiti, odaberite takav autoradio koji ima barem neku zaštitu od krađe poput odvojive ploče, upotrebe na karticu i sl.

Maksimalna snaga je obično jedan pokazatelj koji nas naviše zanima kod kupnje autoradija. Međutim, velika izlazna snaga ne znači puno ako je zvučnici ne mogu iskoristiti. Dakle, kod kupnje autoradija, kao i kod kupnje zvučnika, obratite se prodavaču ili osobi koja se bolje razumije kako bi dobili maksimalnu učinkovitost .

Pored visoke izlazne snage danas možete birati između različitih funkcionalnosti radija. Podrška za navigaciju, iPod i iPad podrška, Dual zone podrška, Bluetooth podrška, samo su neke od mogućnosti koje nudi moderni autoradio, bio on Pioneer radio ili bilo koji drugi brand.

Budite oprezni sa dimenzijama autoradija, jer automobili imaju unaprijed definiran prostor koji je namijenjen za ugradnju radija. Izaberite onaj koji će biti unutar tih dimenzija, tako da ne treba mijenjati već pripremljeni prostor u automobilu.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe