Bazeni su dostupni u različitim oblicima i veličinama

18.12.2014. 6:36:00

Bazeni su različitih oblika i veličina, a razlikuju se i prema tehnikama gradnje. Dakle, možete odabrati samostojeći ili montažni bazen, također je vrlo popularan spa bazen ili onaj koji je lako napuhati. Prije kupnje potrebno je prvo razmotriti koliko velik bazen želite!

image

Bazeni su dostupni u različitim oblicima, od ovalnih, okruglih pa do pravokutnih, te raznih slobodnih formi. Odluka o bazenu također ovisi o Vašim financijskim mogućnostima i o prostoru koji imate na raspolaganju. U cijenu ne zaboravite uključiti dodatne troškove za uređaje za filtriranje, vodenu pumpu, itd. .

Montažni bazeni su dostupni u dvije vrste. Naime, mogu biti samostojeći ili ugradbeni montažni bazeni. Samostojeći bazeni su vrlo jednostavni i možete ih staviti sami. Oni su napravljeni od metalne konstrukcije i unutarnja podstave koja je izrađena od PVC folije, postavljate ih na travnatu ili betonsku podlogu. Budući da je postavljanje vrlo jednostavno, lako ćete i za vrlo malo vremena zajedno s prijateljima uživati u bazenu.

Ugradbeni montažni bazeni su trajniji jer su izrađeni od jakih čeličnih ploča u koje se umetne folija. Vrlo popularan oblik opuštanja je također masažni bazen, koji mora biti opremljen uređajem za pročišćavanje vode, a voda mora biti grijana. Masažni bazen također nudi i različite vrste masaža. Masažni bazen može biti opremljen s podvodnim svjetlima i električnom zaštitom.

Vrlo jednostavan za korištenje je i bazen na napuhavanje, koji postoji u raznim veličinama. Najmanji su najprikladniji za vašu djecu, ali postoje i veliki bazeni na napuhavanje. No, ova vrsta bazena je prvenstveno namijenjen za brčkanje , jer za kupanje nema dovoljno prostora, niti je voda dovoljno duboka.

Za bazen na napuhavanje ne treba puno prostora za instalaciju, potrebna je samo dobra pumpa za zrak i možete se kupati. Prilikom odlučivanja o najprikladnijem tipu bazena, razmotrite svoju financijsku sposobnost, koliko prostora imate za to, koliko ljudi će se kupati, pa prema vašim željama prilagodite oblik bazena. Montažni bazeni su jednostavniji za instalaciju i gradnju, a betonski bazeni su već malo više izazovni.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe