Bežični telefoni

18.12.2014. 11:03:00

Bežični telefoni, među koje se ubrajaju mobilni telefoni, VOIP telefoni i fiksni bežični telefoni, su definitivno jedna od najkorisnijih i praktičnijih tehnologija. Prije nekoliko godina telefonija je bila vezana za žičane mreže, a danas su bežični telefoni neophodni. Stoga je vrlo važno da odaberete onaj pravi.

Prije nego što se odlučite na kupnju određenog bežičnog telefona usporedite modele različitih proizvođača i funkcija koje njihovi bežični telefoni nude. Trebate telefon koji će raditi bilo gdje u vašem domu, pa čak i izvan njega. Možemo reći da je njihova najveća prednost to da su prijenosni i da možete hodati po stanu za vrijeme razgovora. Njihova slaba točka su baterije, koje se moraju puniti. Stoga prije kupnje provjerite da vaš telefon ima bateriju s kojom možete razgovarati do deset sati pa se neće tako lako isprazniti.

Razmislite koje značajke želite na vašem telefonu. Danas gotovo svi bežični telefoni imaju funkciju identifikaciju pozivatelja, a možete izabrati želite li poslovne mogućnosti poput konferencijskog razgovora od dvije ili više linija i tipke za čekanje. Bežični telefoni, kao i mobilni telefoni, imaju mnoge praktične funkcije. Zaslon i tipke su osvijetljene, možete podesiti glasnoću i ton, zaslon prikazuje datum i vrijeme i propuštene pozive, ali oni također imaju i opciju razgovora putem zvučnika, što znači da ga tijekom razgovora ne morate držati u ruci, nego možete raditi bilo što drugo. Telefoni imaju mogućnost spremanja stotina telefonskih brojeva, a upozoriti će vas kada se baterija isprazni i imaju zvuk koji vam može pomoći da pronađete gdje ste zagubili slušalicu.

Tvrtke i pojedinci se sve više odlučuju za VoIP telefoniju, posebno oni koji puno pričaju sa inozemstvom. VoIP telefoni su telefoni budućnosti koji koriste internet kako bi telefonirali na drugi VoIP telefon ili običnu telefonsku liniju. VoIP telefoni imaju mnoge prednosti, sa njima zovete gotovo besplatno, kako u Hrvatsku, tako i u inozemstvo.

Lista VoIP korisnika je danas sve veća i zato što su VoIP telefoni dostupni sa USB slušalicama, bežičnim telefonima, i drugom opremom. VoIP telefoni imaju slabu točku, a to je pouzdanost, koja ovisi o internetskoj vezi. Za VoIP telefon se odlučite ako sa prijateljima i poslovnim suradnicima možete razgovarati preko interneta, ili ako se oni nalaze u inozemstvu. Tako ćete značajno smanjiti troškove telefoniranja.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2020 sMind d.o.o.