Bežično povezivanje s računalom i kupnja mrežne kartice

18.12.2014. 7:58:00

Danas je internet nezamjenjiv alat za svakog mladog čovjeka pa i mnogi stariji ljudi bez interneta više ne mogu živjeti. Danas nam nije samo važno da imamo pristup internetu. Također je važna i njegova brzina i cjelodnevna dostupnost, jer nam svaki mali prekid veze može izazvati niz problema.

image

Kako bi internet bio dostupan u cijeloj kući ili stanu, možete imati mrežnu karticu. Mrežna kartica može biti spojena na računalo na nekoliko načina, tako postoje USB mrežna kartica i standardna mrežna kartica koje možemo nazvati mrežne antene. Mrežne kartice su pogodne za sva stolna računala, a mogu ih koristiti i vlasnici prijenosnih računala koja nemaju ugrađenu bežičnu vezu.

Kada kupujete USB mrežnu karticu, pazite da omogućuje USB 2.0 povezivanje. Instalacija tih uređaja je općenito jednostavna, naravno, to vrijedi samo u slučaju da je USB kartica označena kao " plug & play " uređaj. Svaka takva mrežna kartica mora biti u skladu sa standardima navedenim za ovaj uređaj, inače je vrlo vjerojatno da neće raditi. Srećom, u našim trgovinama su dostupni samo uređaji koji podržavaju utvrđene standarde, inače prodaja nije dopuštena.

Bežična mreža antena ili mrežna kartica će biti pogodna za one koji nemaju USB priključak na računalu ili nemaju dovoljno izlaza za povezivanje svih USB uređaja koje žele koristiti. Bežična mreža antena ili kartica može biti odlično rješenje ako želite koristiti internet u određenom području ili sobi koja je vrlo daleko od modema. U ovom slučaju, možete izbjeći korištenje velikih količina kabela, koje je teško sakriti. Iz tih razloga se mrežni adapter može koristiti i u stolnim računalima.

Kada kupujete mrežnu karticu, bez obzira na vrstu povezivanja, prije svega obratite pozornost na domet koji mrežna kartica ima. Velik domet će vam omogućiti da uređaj spojite na internet čak i kada je udaljenost između bežičnog odašiljača i prijamnika dosta daleka.

Brzina prijenosa je također vrlo važan podatak jer ćete bržom mrežnom karticom iskoristiti sve prednosti vaše internetske veze i prijenos podataka između različitih računala na mreži će biti puno brži.

Svaka pozitivna osobina nekog mrežnog adaptera također utječe na njegovu cijenu. Zato pazite da odaberete onu mrežnu karticu koja će zadovoljiti vaše zahtjeve, a s kvalitetom je bolje ne pretjerivati jer ako vam vrlo brza kartica ili kartica s velikim dometom ne koristi, nije vam ništa bolji od nekog slabijeg modela.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe