Biciklistička odjeća, koju mora imati svaki biciklist

18.12.2014. 7:36:00

Biciklizam je sport, koji zahtjeva pravilnu opremu i prikladnu biciklističku odjeću, da u njemu maksimalno uživamo. Među biciklističkom odjećom, koju mora imati svaki profesionalni ili amaterski biciklist su biciklističke hlače, biciklistički dresovi te biciklistička jakna, koja štiti od hladnoće i kiše.

image

Kao što smo već rekli, dio biciklizma su i prikladna odjeća, što je proizvedena iz posebnih umjetnih materijala, koji se brzo suše te dopuštaju koži da diše. Ovisi i o godišnjem dobu i vremenu, koji biciklistički dres ili koje biciklističke hlače izabrati, jer biciklistička odjeća štite bubrege i kralježnicu. Za to postoje posebno namijenjeni biciklistički dresovi, za koje je preporučljivo da su žarkih boja, tako da ih vozači prije opaze.

Biciklističke hlače osiguravaju vam veći užitak biciklizma, sa svojim uloškom, koji sprječava žuljanje sjedala i koji je napravljene od antibakterijskog materijala, dok su same hlače napravljene od materijal, koji diše. Postoje biciklističke hlače i za muške i za žene te ih uvijek nosimo na golu kožu. Mogu biti kratke ili duge, no uvijek moraju biti pripijene i udobne. Kako na biciklu može biti jako vjetrovito, moramo se zaštiti i sa prikladnim gornjim djelom, što je obično biciklistička jakna. Ona mora biti labava, ali ne previše, da u vožnji ne dolazi do zračnog otpora. Ako postoji mogućnost, da vas tokom vožnje ulovi kiša, optimalan izbor je vodootporna biciklistička jakna, tj. kabanica. Po ljeti, naravno, nosimo kratku biciklističku odjeću, dok hladniji dani zahtijevaju topliju opremu, koja je skuplja, no nužna. Proizvedena je iz materijala, koji zadržava zrak i zove se vjetrovka.

Spomenuta biciklistička odjeća je nužna za svakoga, tko se bavi s biciklizmom iz užitka ili ozbiljnije. Ako kupujemo kvalitetnu odjeću, moći ćemo je koristiti duže vremena te će nas zaštiti od hladnoće, vjetra i kiše dok smo na biciklu.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe