Biciklistička oprema koju mora imati svaki biciklist

18.12.2014. 1:39:00

Biciklistička oprema je neophodna za svakog vozača koji želi biti zaštićen i siguran. Kaciga je obvezan dio opreme za ugodnu vožnju.

image

Ona je neizostavni dio biciklističke opreme čija je svrha da štiti od ozljeda glave ako slučajno padnete. Prilikom kupnje morate uzeti u obzir svojstva kacige, kvalitetu, veličinu i udobnost. Biciklistička kaciga mora biti prave veličine, što morate provjeriti prije kupnje. To znači da se ne bi smjela pomaknuti više od dva inča u bilo kojem smjeru, a ne smije nigdje žuljati. Trebala bi pokriti čelo i ne se pomicati naprijed nazad.

Za stabilno učvršćivanje služi traka, koju pričvrstite ispod brade. Unutrašnjost mora biti obložena, što trebate provjeriti prije kupnje. Sigurna kaciga je proizvedena u skladu s međunarodnim standardima i ima oznaku CE.

Još jedna važna značajka je dobra vidljivost. Kaciga vam ne smije ometati vidno polje. kaciga je izrađena od stiropora i obložena visokokvalitetnom plastikom, ima rupe na površini koje omogućavaju prozračivanje. Odaberite kacigu svijetle boje, kako bi vas ostali vozači bolje uočili.

Dok vozite ne zaboravite tekućinu, koju ćete nositi u biciklističkoj bočici. Ona bi trebala biti od plastike ili silikona, te ne smije biti od takvog materijala koji ispušta štetne tvari u tekućinu koja se u njoj nalazi. Mora biti dizajnirana tako da stane u ruku, te da ju lako možemo koristiti u vožnji. Najbolje su one u koje stane 600 ml tekućine.

U biciklističku opremu se ubrajaju i naočale, trebaju vam čvrsto stajati na licu i omogućavati dobru vidljivost. Izbor na tržištu je vrlo velik, te se ponekad teško odlučiti.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe