Biciklističke cipele su korisne, ali koristite ih oprezno

18.12.2014. 4:09:00

Biciklistička oprema je iznimno važna za sigurnost i udobnost biciklista tijekom vožnje. Različiti dijelovi biciklističke opreme mogu biti od koristi za više stvari, a cipele su jedan dio te opreme. Biciklističke cipele su namijenjene samo za vožnju biciklom jer iako izgledaju kao obične cipele, hodanje u njima nije ugodno.

image

Obuća za biciklizam, odnosno biciklističke cipele su odlična dopuna za vaše biciklističke avanture. Zovu se i SPD cipele jer se spoje na SPD pedale, koje ćete također morati kupiti ako želite u potpunosti iskoristiti mogućnosti biciklističkih cipela. One vam omogućuju da pri pedaliranju ne samo pritišćete pedale, već ih i podižete. Tako ćete malo smanjiti teret na nozi, ali još važnije je da ćete tako opteretiti mišiće koji su inače potpuno neupotrebljavani. Tada će vam biciklističke cipele omogućiti učinkovitiju vožnju biciklom, lakše i brže ćete savladavati veće udaljenosti, pogotovo kada se naviknete na takva putovanja.

Biciklističke cipele su velika pomoć, ali u početku mogu čak biti opasne, posebno za one koji ih nikada nisu koristili. Problem nastaje kod zaustavljanja, jer morate jednu nogu otkvačiti sa pedale. Ako se zaustavite bez da ste prije otkvačili jednu cipelu, past ćete jer će vam obje noge biti zaključane u pedalama. To nekima može biti smiješan događaj, ali vama će vjerojatno biti bolan, a možete se i ozlijediti. Nakon što se naviknete pravilno koristiti cipele nećete više imati takvih problema.

Prilikom kupovine biciklističkih cipela možete odabrati različite marke. Oni koji žele kvalitetu vjerojatno će izabrati neki poznati brand poput Shimano ili Sidi cipela, jer to su najbolje cipele koje možete pronaći. Još bitnije od dobrog brenda je naravno veličina cipela, jer vam moraju u potpunosti pristajati.

Čim prevladate početni strah i naviknete se na biciklističke cipele toliko da ih stignete otkvačiti prije nego se zaustavite, ove cipele će postati nužni dio dodatne opreme i biciklirati bez njih više neće dolaziti u obzir. Stoga, ako ste aktivni biciklist i često idete na biciklističke avanture, a ne posjedujete biciklističke cipele, onda bi bilo vrijeme da se odlučite za kupnju ove vrste opreme.

Ako ste se već odlučili za kupovinu i zainteresirani ste za ponudu proizvoda na tržištu i koje cijene možete očekivati, kategorija Obuća za biciklizam na Jeftinije.hr čeka na vas. Tamo ćete dobiti brojne korisne informacije i biti potpuno informirani o trenutnoj ponudi biciklističkih cipela na domaćem tržištu.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe