Budite oprezni pri kupnji lijekova

18.12.2014. 6:29:00

Lijekovi poput različitih sirupa, kapsula i šumećih tableta mogu se dobiti bez recepta, a mogu vam pomoći u raznim zdravstvenim problemima kao što je nedostatak vitamina ili minerala, kod kašlja, probavnih smetnji, itd...Postoje razne ljekovite pilule, namijenjene za liječenje raznih zdravstvenih problema. Vrlo popularne su pilule za mršavljenje, koje će vam pomoći kada želite izgubiti višak kilograma.

image

Pilule koje sadrže omega-3 masne kiseline su namijenjene održavanju zdravog srca, mozga i zglobova, a za sve one koji su pod velikim stresom i za one koji rade s velikim fizičkim opterećenjem postoje pilule koje će pomoći održati visoku fiziološku aktivnost organizma. Pilule s određenim vitaminima mogu ojačati imunološki sustav, dok je posebna pilula namijenjena trudnicama i ženama koje tek žele ostati trudne.

Ukratko, lijekovi u obliku pilula su vrlo popularni na tržištu i postoji niz različitih vrsta. Dobro pročitajte upute i posavjetujte se s liječnikom prije nego što se odlučite na kupnju pilula za koje mislite da će vam pomoći s vašim problemom. Šumeće tablete su odličan način da u vaše tijelo unesete vitamine i minerale koji su mu nužno potrebni ili ih je manjak.

Postoji nekoliko tipova šumećih tableta poput onih s vitaminom C ili multivitamina. Šumeće tablete s magnezijem, željezom i kalcijem, ukratko, izbor je zaista širok. Šumeće tablete nisu samo odličan način za jačanje imunološkog sustava, nego su i dobrog okusa, primjerice, okusa naranče. Šumeće tablete su također pogodne za djecu koja mogu popiti jednu dnevno, a sadržaj vitamina prilagođen je njihovom uzrastu.

Sirup je jedan od proizvoda pogodnih za djecu koja imaju poteškoća kod uzimanja drugih lijekova i oni mogu biti dobrog okusa. Sirupi izrađeni od različitih prirodnih bilja mogu se koristiti za liječenje prehlade, ublažavanje kašlja od raznih alergijskih reakcija, itd... Sirup također može biti dodatak prehrani, ako sadrži esencijalne vitamine i pogodan je za unapređenje prirodne otpornosti.

Inače, valja biti oprezan pri uzimanju lijekova, a uvijek je dobro biti siguran što točno sadrže te da li su pogodni za nas.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe