Budite oprezni pri kupnji ogrlica izrađenih od plemenitih materijala

18.12.2014. 6:07:00

Ogrlice su savršen dar, pogotovo oko Božića i nove godine. Savršen su poklon za rođendan ili neku drugu prigodu, pogotovo ako je osoba kojoj ju želite pokloniti ljubitelj nakita. Jedna od glavnih prednosti ako se odlučite za ogrlicu kao poklon je ta što ne trebate nikakve podatke o veličini, kao što to trebate za npr. prsten ili neki komad odjeće.

image

Nakit nije samo rezerviran za žene, već i za muškarce. Ali ipak skoro svaka žena je sretna kada dobije na poklon lijepu ogrlicu, što ne mora biti pravilo za sve muškarce, zato na to obratite pozornost.

Ogrlica može biti zlatna, srebrna, od bižuterije, kristala ili u kombinaciji s dragim kamenjem. Prije nekoliko godina najpopularnije su bile ogrlice od zlata, iako je cijena zlata na tržištu rasla. Sve više tu popularnost dostižu ogrlice od bijelog zlata i srebra, tako da su danas ogrlice od žutog zlata manje popularne nego one od bijelog ili čak srebra.

Međutim, pošto svatko od nas ima svoj ukus, neki će uvijek odabrati zlato, dok će se neki okretati nešto jeftinijim materijalima, ali opet lijepog dizajna. Oni koji vole zlato bit će presretni ako dobiju na poklon takvu ogrlicu, dok neće biti sretni sa ostalim materijalima. Dakle, možemo reći da su ti podaci bitni pri odabiru ogrlice za određenu osobu.

Za proizvode od zlata, srebra ili dragog kamenja danas na tržištu imamo mnogo kopija i krivotvorina, koje su možemo reći bezvrijedne. Kako bi izbjegli takvu kupnju, pazite na kojim mjestima kupujete, te uvijek zatražite račun, jer takve stvari nisu jeftine i možete ostati bez dosta novca.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe