Darujte digitalni okvir za fotografije

18.12.2014. 12:16:00

Svi imamo barem jednog rođaka koji nije vješt u korištenju računala. Savršen poklon za njih je digitalni okvir za fotografije, koji za prikazivanje fotografija ne zahtjeva računalo, već je samostalan. Digitalni okvir polako će zamijeniti konvencionalni, za koji smo morali razvijati slike.

image

To je uređaj otprilike istih dimenzija kao klasični okvir za slike, te ima LCD zaslon koji prikazuje fotografije. Na tržištu danas postoji nekoliko proizvođača koji nude digitalni okvir, različiti su po pojedinim funkcijama i dizajnu. Digitalni okvir ima ugrađenu memorijsku karticu na koju stavljamo slike. Takvi okviri su jeftiniji, a oni koji imaju više funkcija skuplji. Neki čak imaju ugrađenu meteorološku stanicu i mogu prikazivati video. Takvi okviri imaju ugrađen zvučnik. Najnapredniji je svakako onaj koji sadrži i skener, pa tako možete skenirati stare fotografije i imati ih u digitalnom okviru.

Dok se prikazuju fotografije možete slušati glazbu i odrediti koliko će koja fotografija stajati na zaslonu, a možete ju popratiti sa određenim tekstom. Razmislite koliko ste spremni platiti za takav okvir, te koje značajke od njega očekujete, te zatim odaberite na tržištu onaj koji najviše udovoljava vašim potrebama. Pronađite digitalni okvir za fotografije koji ima barem 800x600 rezoluciju, ali za to trebate i bolji fotoaparat. Također možete izabrati onaj koji ima postavke za prikazivanje slika s obje strane. Također, neki imaju mogućnost direktnog spajanja na internet.

Nešto skuplji digitalni okviri su tehnološki napredni, ali još uvijek imaju neke nedostatke, kao što su prikazivanje slika sa crnim rubom, nepravilne veličine fotografija ili nerazmjeran odnos između izvorne fotografije i onog što se prikazuje na LCD zaslonu. Svi ovi problemi mogu se riješiti uz pomoć softvera. Inače je digitalni okvir savršeni poklon koji će zamijeniti vaše stare okvire.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe