DJ oprema, sve što vam je potrebno za puštanje glazbe na zabavama

18.12.2014. 14:01:00

Glazbom se možete baviti na različite načine. Ako želite pjevati i svirati glazbene instrumente, potrebno je puno truda i dobar sluh. Nešto lakše je reproducirati glazbu na raznim događanjima, zabavama, itd. DJ oprema je u ovom slučaju puno važnija od sluha, jer dobra DJ oprema stvara prekrasan ugođaj na zabavi.

image

U ovom poslu je važniji osjećaj nego sluh i DJ oprema. Važno je da dok puštate glazbu vidite kakvu glazbu želi čuti publika, i ne puštate samo glazbu koja se vama sviđa. Ovaj osjećaj je urođen i gotovo ga je nemoguće naučiti.

DJ oprema može biti gramofon, radio ili računalo putem kojeg možete puštati glazbu. Miksete i slušalice su obavezni dio ove opreme uz neke druge stvari potrebne za visoku kvalitetu reprodukcije glazbe.

DJ oprema je dostupna u različitim trgovinama, možete kupiti različite kvalitetne proizvode koji se nalaze u različitim rasponima cijena... Ograničenje pri kupnji su vaša sredstva koja ste odredili za kupnju ove opreme. Ulog koji ste spremni uložiti u DJ opremu također ovisi o tome koliko ćete zaraditi s njom. Ako ju želite koristiti samo kao hobi, bolje je kupiti slabiju opremu, rabljena DJ oprema može biti prava odluka za vas, ali mora biti očuvana i primjereno jeftinija od nove.

Slušalice su potrebne u ovom poslu ili ćete teško odabrati sljedeću pjesmu. Na događajima i zabavama se obično pušta vrlo glasna glazba, a vi ćete dok slušate tu glazbu morati izabrati sljedeću pjesmu. U takvom slučaju, puno je lakše ako koristite slušalice, jer će zbunjujući elementi iz okruženja biti smanjeni i manje će smetati.

Gramofon, računalo ili radio prijemnik, s kojim ćete puštati glazbu je osnova za bavljenje ovim poslom. Važno je da gramofon, računalo ili radio reproducira one medije koji su vam dostupni. Nekad je najviše glazbe bilo na gramofonskim pločama, prije nekoliko godina bile se vrlo popularne kazete, danas smo usredotočeni na CD-e ili digitalne formate.

Za kvalitetan zvuk, a naročito za što bolje iskorištavanje snažnih zvučnika, potrebna je mikseta. Kvalitetna mikseta će vjerojatno biti jedan od skupljih, ako ne i najskuplji element DJ opreme.

Ulaganje u skuplju i bolju DJ opremu vam se može isplatiti i na druge načine. Ako ste spremni iznajmiti opremu, onda možete zaraditi novac i na taj način. Naravno, budite oprezni kome ćete ju iznajmiti i uvijek tražite kauciju koja će pokriti moguću štetu kod najma.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe