Dječja soba treba biti ugodna i sigurna

8.5.2017. 11:34:21

Dječje sobe trebaju biti šarene i ugodne za djecu da bi za vrijeme odrastanja voljeli boraviti u njima. Treba ih opremiti s namještajem koji nema oštre rubove, da se djeca ne bi ozlijedila. Također, ako su dovoljno veliki, kupujte sobu zajedno s djecom.

image

Prva i najvažnija značajka dječje sobe trebala bi biti sigurnost. Odabirom pravilne sobe za dijete omogućit ćete im bezbrižnu i sigurnu igru, te nećete stalno trebati paziti na njih kako se ne bi ozlijedili. Odaberite namještaj koji se lako može prilagoditi rastu vašeg djeteta. Nakon što ste oslikali zidove dječje sobe toplim tonovima ili čak omiljenim likom iz crtića, vrijeme je za kupnju namještaja, kao što je krevet. Oni su dostupni u raznim veličinama, bojama i dizajnu za djecu koja su prevelika za kolijevku.

Možete izabrati između nekoliko dimenzija, 120 x 60 cm, 140 x 70 cm, 200x 90 cm. Minimalna veličina kreveta je za one koji su tek izašli iz kolijevke, a ostale dimenzije su za veću djecu. Ako imate nedostatak prostora, savršen je izbor krevet koji ima promjenjivu ladicu, kako bi u nju mogli pospremiti određene dječje stvari.

Sve dječje sobe bi trebale imati kutak koji je namijenjen za crtanje i slikanje, te za dječji stol i stolac. Dječji stol ne bi trebao biti prevelik, a stolac udoban i prilagođen za sjedenja za stolom. Dječji stol treba biti izrađen od kvalitetnog drveta ili plastike, a preporučljivo je da površina bude što jednostavnija, da bi ju lako očistili. Dječji stol također može biti sklopiv, tako da ga lako možete prenijeti u drugu prostoriju.

Dječji stolac treba biti prikladan i siguran za djecu, da dijete ne bi palo s njega i ozlijedilo se. Također, treba imati podesivu visinu, koju namjestite tako da dijete s nogama može dotaknuti pod.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe