Do dobrog zdravlja sa zdravom prehranom

18.12.2014. 16:22:00

Zdrava prehrana, koja je od ključnog značaja za vaše zdravlje, zaslužuje veliko pozornosti. Ekološka hrana ne utječe samo na vaše zdravlje, već i našu svakodnevnu dobrobit. Možete izabrati između različitih bio proizvodima i ekološkom hranom, a svoje dnevne obroke možete isto tako bogatiti sa različitim dodacima prehrani.

image

Zdrava hrana omogućuje, da u vaše tijelo unesete dovoljnu količinu vitamina, minerala i vlakna, koje trebate za pravilno djelovanje organizma. Postoje i dodaci prehrani, koji dopunjuju običnu hranu i koji su koncentrirani izvori pojedinih hranjivih tvari. Na primjer, postoje dodaci hrani, koji imaju hranjivi i fiziološko djelovanje te koje možete kupiti u obliku kapsula, tableta, praha, itd. Dodatke prehrani moram koristiti u propisanim količinama.

Među najpoznatije dodatke prehrane su različiti vitamini (vitamin K, vitamin B9...), vitaminoidi kao što je koenzim Q10, minerali, vlakna, antioksidanti, probiotici, različiti napitci za mršavljenje i druga. Prije kupovine se preporuča pitati za savjet liječnika ili ljekarnika, koji će vas savjetovati o kvalitetnim dodacima prehrani.

Danas je rastuća ponuda bio proizvoda i ekološke hrane. Ekološka hrana ima višu prehrambenu vrijednost, jer je bogatija vitaminima i mineralima te nema dodanih pesticida i umjetnih dodataka. Potpuno je prirodna. Prije nego što se odlučite za kupovinu određenih bio proizvoda, savjetujemo vam, da provjerite da li imaju na ambalaži certifikat, koji potvrđuje kvalitetu bio proizvoda.

Inače je ponuda sve bogatija, istovremena i raste potražnja po ekološkoj hrani. Uistinu, bio proizvodi su skuplji od običnih proizvoda, no trebamo znati, da je zdrava hrana važan faktor u život pojedinca i investicija, za kojom se ne žali.

Možete izabirati između mliječni bio proizvoda, bio voćem i povrćem, kruhom i kolačima te mesnim proizvodima. Ukratko, skoro sve glave skupine hrane, ponuđene su kao i bio proizvodi. Ekološka hrana dostupna je u skoro svakoj trgovini s namirnicama te u internetskim trgovinama. Kod kupovine treba obratiti pozornost na deklaracije, jer postoji mnogo proizvoda, čije deklaracije o podrijetlu hrane nisu jasne.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe