Dodaci za obuću

18.12.2014. 13:17:00

Najpopularniji dodaci za obuću su sigurno one vrste uložaka, koji se razlikuju ovisno o namjeni. Dok su ortopedski ulošci dizajnirani za sve one koji pate od takvih i drugih zdravstvenih problema, grijači ulošci su najprikladniji za vrijeme hladnih mjeseci.

image

Dodaci za obuću, kao što su ulošci za cipele se uglavnom koriste za svrhu da njihov oblik i materijal rasterete stopala i ublaže moguću bol. Ortopedski ulošci nude terapeutsko rješenje za sve one koji imaju zdravstvenih problema, a željeli bi poboljšati držanje i hodanje. Dobar uložak će ravnomjerno rasporediti opterećenje, a hodanje s njim će biti puno lakše i ugodnije.

Preporučljivi su ljudima koji stoje puno na nogama i stoga imaju probleme s boli u leđima, kralježnici i boli u zglobovima. Ulošci su izrađeni od različitih materijala kao što su koža ili memorijska pjena, ali najvažnije je da su prozračni i da vam se noge kod korištenja ne znoje. Ako imate problema sa znojenjem onda možete kupiti uloške koji su dizajnirani kako bi se spriječilo znojenje, reguliraju vlagu u koži i drže noge suhe. Neki imaju dodan poseban gel ili dezodorans koji uklanja neugodne mirise. Pripazite prilikom kupnje uložaka da odaberete pravu veličinu, možete ih i dati napraviti po mjeri. Ulošci su nužan dio opreme za gotovo svakog sportaša jer sportske aktivnosti su s njima ugodnije i sprječavaju naknadnu bol u nogama i tijelu.

Ako biste željeli za noge priuštiti najbolje, onda su grijani ulošci odličan izbor posebno tijekom hladnih dana. Grijani ulošci će držati noge na toplom i suhom pa ih se preporuča za zimske sportove i planinarenje. Ako se odlučite za kvalitetne, grijat će vas i do šest sati. Nekima će prepreka biti njihova debljina, zbog koje će im cipele biti preuske.

Naravno, to ovisi i o tome tipu obuće. Ulošci su preporučljivi za žene koje nose visoke pete, u kojima im noge puno trpe. Pritisak na prednji dio stopala se korištenjem odgovarajućeg uloška može smanjiti i hodanje će biti ugodnije i manje bolno.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe