Električni strojevi i alati

7.5.2017. 11:09:20

Za male kućne popravke ne morate imati radionicu punu alata, u većini slučajeva si možete pomoći sa nekim od alata kao što su električni alati, koji uključuju rezač, brusilicu i kružnu pilu. Električni alati su često dostupni u kompletu i popraćeni su odgovarajućim dodacima!

image

Kada se odlučite za kupnju alata, uvijek provjerite njegovu kvalitetu i sigurnost korištenja. Alat s pogreškama ili oštećeni alat može brzo dovesti do nekih ozljeda. Električni alati, kao što su rezalice, omogućuju različite namjene, uključujući kontinuirano piljenje, uranjajuće rezanje, brušenje i neprekidno rezanje. Odaberite rezač koji je jednostavan za korištenje i s kojim je zbog praktičnog oblika i male težine lako upravljati. Dobar rezač će vam omogućiti da brzo i lako režete razne materijale.

Još jedan vrlo praktičan električni alat je brusilica, koja može obraditi razne površine, bilo da se radi o rubovima ladica, vrata, prozora, itd. Lagana i praktična brusilica će vam omogućiti da dosegnete teže dostupna mjesta. Prije nego što se odlučite za kupnju, razmišljajte o tome za što ćete brusilicu najviše koristiti, a tek onda odaberite onu koja najbolje odgovara vašoj namjeni.

Kružne pile postoje u različitim modelima, a za koju ćete se odlučite ovisi o tome što ćete s kružnom pilom rezati. Na izboru su kružne pile za drvo, keramiku ili metal. Provjerite koja je dubina reza pod različitim kutovima i koji je najveći kosi rez. Kružna pila ima različite brzine vrtnje, a međusobno se razlikuju i po težini.

Ako ćete ga prenositi, onda je pametno odabrati električni alat koji ne teži previše. Kružna pila bi trebala imati zaštitu za rezanje i sigurnosni prekidač. Ako ju trebate za rezanje drva, možete odabrati neku koja dolazi s rasklopivim stolom. Takva bi trebala biti izrađena od kvalitetnog materijala, vrlo praktična jer ima otvor kroz koji se ukloni višak prašine stvorene prilikom rezanja.

Postoji puno vrsta električnog alata koji često dolazi s puno dodatne opreme, tako da je prije kupnje vrlo važno uzeti u obzir za što vam je potreban i kakve površine ćete s njim obrađivati. Sljedeće važne značajke na koje treba obratiti pozornost su sigurnost i kvaliteta.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe