Faks je nezamjenjiv uređaj u uredu

18.12.2014. 12:46:00

Kada tražite faks uređaj obratite pozornost na cijenu, kvalitetu i posebne funkcije. Faks uređaji se koriste za slanje i primanje dokumenata preko telefonske linije. Ako trebate faks samo za primanje dokumenta, razmotrite faks modem kao alternativu.

image

Korištenje faks uređaja je vrlo jednostavno i ne zahtijeva puno znanja. Sve što trebate učiniti je umetnuti list papira s informacijama, odabrati broj odredišta i pritisnuti pošalji. Faks uređaji su savršen izbor prilikom slanja važnih informacija koje ne želite da netko drugi vidi. Slanje putem internetskih alternativa ima slabost jer bi tim putem netko mogao presresti dokumente.

Analogni faks uređaji se danas praktično više ne koriste jer su ih zamijenili digitalni faks uređaji. Cannon faks je jedan od brandova koji je dostupan na tržištu, možete birati između različitih vrsta faks uređaja, koji se razlikuju u kvaliteti ispisa koju nam omogućuju. Tintni faks uređaji pružaju srednju kvalitetu i dobra su investicija unatoč nešto višoj cijeni.

Za još bolju kvalitetu postoje laserski faks uređaji, koji mogu imati visoku cijenu , kupnja se isplati onima koji puno šalju i primaju. Oni su dizajnirani prvenstveno za uporabu u zahtjevnijim uredima. Canon faks ima visoku brzinu slanja, budući da dokument može biti poslan u samo tri sekunde, a uz određene modele možete slati i primati više stranica u isto vrijeme. Panasonic faks je dostupan kao višenamjenski uređaj koji također omogućuje ispis, slanje, kopiranje i skeniranje dokumenata. Ovaj faks je puno skuplji, a namijenjen zahtjevnijim korisnicima , dok je za kućnu uporabu i za male urede zadovoljavajući običan Panasonic faks. Pronađite faks uređaje koji nude četiri razine kvalitete i ako ćete ispisivati i tekst i fotografije neka uređaj ima 64 nijanse sive boje.

Razmislite o tome da li vam je potreban faks koji ima ugrađenu digitalnu telefonsku sekretaricu za spremanje poruka. Preporučene osobine su sposobnost slanja na više primatelja u isto vrijeme i spremanje dokumenata kada je uređaj bez papira. Faks vam omogućuje i spremanje niza telefonskih brojeva, prikazivanje broja pozivatelja na zaslonu, a slova na dokumentu možete povećati ili smanjiti. Pažljivo odaberite najbolji faks uređaj s dovoljno memorije, zadovoljavajuće brzine i sposobnosti ispisa i dodatnim osobinama. Kupnja običnog faks uređaja s dodatnim osobinama može koštati malo više, ali dugoročno ćete biti nagrađeni.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe