Fitness oprema i pribor

18.12.2014. 6:50:00

Fitness je popularna rekreacija za mnoge ljude, nije vezana za vremenske prilike jer se izvodi u zatvorenom prostoru što zahtijeva određenu fitness opremu i pribor s kojim vježba može biti učinkovitija. Fitness oprema i pribor, kao što su različiti utezi za ruke ili noge, razlikuju se jedni od drugih po težini i materijalu od kojeg su napravljeni te su vrlo popularni.

image

Budući da odlazak u fitness centar nije uvijek moguć zbog posla, mnogi ljudi imaju neku opremu kod kuće. Fitness oprema i pribor je danas već toliko napredna da ne zauzima puno prostora, a osim toga tržište je puno fitness naprava koje nude različite vrste funkcija. Tako na jednom uređaju možete učvrstiti mišiće u različitim dijelovima tijela.

Među najpopularnijim priborom za muškarce su definitivno utezi, naravno, njih mogu koristiti i žene. Izbor utega je stvarno raznolik pa se može birati između metalnih, vinilskih ili neoprenskih, najvažnija značajka je svakako težina utega s kojom ne treba pretjerivati, nego je postupno dodavati. Zato su odlični utezi koji dolaze s metalnom šipkom na koju se slažu i na taj način povećavamo ili smanjujemo težinu. Za ovu vrstu utega se najčešće odlučuju muškarci dok su za žene najprikladniji neoprenski utezi različitih težina. Odaberite one utege koji vam neće klizati u rukama te ih koristite u različitim aerobnim vježbama ili gimnastici. Utezi su dizajnirani za različite sportove, ovisno o tome koji dio tijela želite izgraditi. Tako postoje različiti utezi za ruke i noge, a možete ih kupiti i u setovima.

Fitness oprema i pribor uključuje i pravu sportsku opremu, koja zahtijeva odgovarajuću obuću i udobne sportske tenisice. Da biste imali kontrolu nad vježbanjem i vremenom koje ćete potrošiti na određene vježbe, vrlo je zgodna štoperica. Najvažnija stvar je da je štoperica točna i jednostavna za korištenje. Štoperica može imati zaštitu od vode te stoga može biti pogodna i za sportove kao što je plivanje, odaberite onu koja će zbog svog oblika stati u dlan vaše ruke.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe