Funkcije meteorološke stanice

18.12.2014. 0:30:00

Vremenska ili meteorološka stanica je vrlo koristan alat za one koji bi željeli biti stalno u toku o vremenskim uvjetima. Meteorološka stanica sadrži termometar koji pokazuje stupnjeve vani, ali ima i puno različitih i vrlo korisnih značajki!

image

Za sve one koji vole pratiti vremenske pojave i dobro su informirani o vremenskoj prognozi, meteorološka stanica je preporučljiv dodatak. Ugradnjom meteorološke stanice u vašem domu uvijek ćete znati kakvo je vrijeme vani i koliko stupnjeva pokazuje mjerač temperature. Vremenska stanica pokazuje unutarnju i vanjsku temperaturu, a na njenom LCD zaslonu možete pratiti i visinu tlaka, mjesečeve mijene, datum i vrijeme. Svaka meteorološka stanica uključuje termometar, koji mora biti točan i precizan.

Termometar je lako montirati na jedan od zidova u kući, vani treba instalirati vanjski senzor koji glavnoj jedinici prenosi visinu temperature. Vremenska stanica je dostupna i u modelu koji jednostavno stavite na stol ili policu gdje će biti lako vidljiva. Uz sve funkcije ima pokazivač temperature i mogućnost da namjestite alarm za buđenje, a pokazuje i točno vrijeme izlaska i zalaska sunca.

Mjerenje tlaka se može prikazati ne samo u brojkama, nego i na grafu, a na slici se pokazuju i mjesečeve mjene. Zato je vrlo priručan i praktičan alat, koji uvijek dobro dođe. Možete birati između različitih oblika i veličina meteorološke stanice, a dostupan je i mjerač temperature izgleda klasičnog termometra, koji se razlikuje od meteoroloških stanica prije svega u manjem broju funkcija.

Danas postoje i digitalni termometri koji vrlo precizno prikazuju temperaturu i vrlo su pristupačne cijene. Termometar mjeri i vlagu, za to se brine higrometar. Poput meteorološke stanice i digitalni termometar radi na baterije, koje imaju dug vijek trajanja jer za rad zahtijeva vrlo malo energije.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe