Gradski bicikli – čuvaju vrijeme za najvećih prometnih gužvi

18.12.2014. 5:42:00

Putovanja automobilom po gradu mogu biti vrlo naporna. Pogotovo kad idemo u grad iz jednog dijela u drugi tijekom vrhunca prometnih gužvi. Povećana zagušenja prometa u ranim jutarnjim satima, neposredno prije nego što većina ljudi počinje raditi, i oko 17 h po završetku radnog dana, poznati su svima i uzrok su velike nervoze i gubitka vremena. Dosta vam je takvih gužvi i mislite da nemate alternative? Možda je vrijeme za…gradski bicikl.

image

Jedna od opcija kako bi izbjegli prometne gužve je, naravno, javni prijevoz no ni on ne garantira brzi prijevoz od točke do toče pogotovo ako u vašem gradu nema podzemne željeznice – a kako znamo još uvijek je nema.

Gradski bicikli su druga opcija. Ako koristite javne bicikle koji su odnedavno dostupni u većim gradovima, gužve u prometu se u potpunosti mogu izbjeći. Najveći nedostatak u korištenju bicikla je da ih možete koristiti samo u dobrim vremenskim uvjetima ali za vrijeme kišnog i hladnog vremena i dalje ćete morati koristiti neki drugi vid transporta (osim ako niste ekstreman i dobro opremljen biciklist). Ipak, gradski bicikli mogu biti vaša velika odluka jer na ovaj način radite nešto dobro za svoje zdravlje, za čišći okoliš, ali i izbjegavate gužve. U konačnici možete i dosta uštedjeti. Ukoliko je lijep i sunčan dan sve ove prednosti dolaze do punog izražaja.

Za one koji su lijeni pedalirati na duže relacije tu je i električni bicikl. Kod električnog bicikla treba ipak pripaziti da je dovoljno napunjena baterija. Ušteda novca će biti nešto manja jer ih ipak treba napuniti strujom, no ušteda vremena je tom slučaju ponekad i veća.

Prilikom kupnje gradske bicikle, možete izabrati muški ili ženski gradski bicikl, city-bike . Muški i ženski gradski bicikli su gotovo istih osobina te se malo razlikuju u veličini i dizajnu okvira (rame) koje je prilagođenu spolu.

Većinu ponude gradskih bicikla u Hrvatskoj možete naći na Jeftinije.hr. Pronađite onu biciklu koji vam najbolje odgovara i pogledajte ponudu te usporedite cijene. Ako već ne znate neki poseban model gradskog bicikla, možete pogledati cijeli odjeljak i dobiti puno informacija i dobre ideje za kupnju gradskih bicikala.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe