Komentari

Prije 1 mjeseca

XIAOMI pametni telefon Redmi 7A 2GB/16GB,

XIAOMI pametni telefon Redmi 7A 2GB/16GB, DS, crni

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10...

Prije 1 mjeseca

XIAOMI pametni telefon Redmi 7A 2GB/16GB,

XIAOMI pametni telefon Redmi 7A 2GB/16GB, DS, crni

moje mišljenje je da je ovaj mobitel odlićan.

Prije 1 mjeseca

HUAWEI pametni telefon P40 Pro 8GB/256GB

HUAWEI pametni telefon P40 Pro 8GB/256GB Dual SIM, crni

Vrhunski uređaj koji pruža performanse na najvišem nivou. Bez sumnje njegova kamera je najbolje što tržište može ponuditi. Sve fotografije uslikane ovim mobitelom su fantastične kvalitete. Mobitel koji ostavlja bez daha.

Iskoristite pametne telefone!

18.12.2014. 8:15:00

Razvoj tehnologije doveo je do toga da danas govorimo o pametnim telefonima. Mobiteli nam sada omogućuju mnoge opcije za koje do prije nekoliko godina nismo ni znali pa nam nisu ni trebale.

Da li vam stvarno trebaju sve te funkcije koje nude mobiteli? Ovo pitanje možete odgovoriti s da ili ne, ali činjenica je da sve funkcije rijetko tko iskorištava, osim najnaprednijih korisnika. Za prosječnog korisnika je važno odabrati takav telefon koji će omogućiti usluge koje su vam potrebne. Nekima mobiteli još uvijek predstavljaju samo alat za pozive, dok drugima mobitel koristi uz poziv i za SMS poruke, ali sve veći broj korisnika koristi mobitel i za pregledavanje interneta, čitanje e-pošte...

Svaki mobitel u tehničkim podacima navodi i trajanje baterije. Naravno, telefon će izdržati puno dulje ako ne razgovaramo prečesto, jer se pri dugim razgovorima baterija brzo isprazni. Pametni telefoni, odnosno mobiteli, su općenito veći od običnih i imaju veće ekrane. Zbog veličine zaslona imaju i veću potrošnju energije i trajanje baterije im je puno kraće. Dakle, ako koristite telefon prvenstveno za pozive i slanje poruka radije se odlučiti za one s ograničenim funkcijama, manjim ekranima i duljim vijekom trajanja baterije.

Svi pametni telefoni rade u nekom operativnom sustavu. O operativnom sustavu ovisi koje aplikacije možete preuzeti i koristiti. Zato kada kupujete telefon zbog nekih određenih aplikacija koje želite koristiti, saznajte da li je ta aplikacija dostupna za operativni sustav koji mobitel koristi.

Mobiteli su postali izvrsna zamjena za fotoaparat. Njihova prednost je u tome što ih obično imamo pri ruci, a fotoaparat često ostavljamo kod kuće i nije nam dostupan kada ga baš trebamo. Ako vam se to događa, onda možete razmisliti o kupnji mobitela koji će imati dobru kameru, neki koji će u potpunosti biti konkurentan vašem digitalnom fotoaparatu. Tako ćete imati kameru uvijek dostupnu kada je potrebna.

Osim zumiranja najvažnija osobina kamere ugrađene u mobitel je rezolucija. Uz razlučivost veću od 5 megapiksela kvaliteta slike će biti u potpunosti zadovoljavajuća, a u novije vrijeme na tržištu ima dosta telefona koji imaju i puno veću rezoluciju.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2020 sMind d.o.o.