Izaberite fotoaparat za kvalitetne slike

18.12.2014. 13:15:00

Visoka kvaliteta slike je krajnji proizvod koji nastaje kada koristite kvalitetan fotoaparat. Jedina stvar koja bi vas trebala zanimati, ako se odlučite za kupnju, su tehničke karakteristike objektiva. Oni su pokazatelji kvalitete koju očekujete.

image

Digitalni fotoaparati i objektivi dostupni su u gotovo svakoj trgovini sa tehničkom opremom no savjetujemo vam da posjetite trgovine koje su specijalizirane za fotoaparate, koje prodaju samo fotoaparate i opremu vezanu za njih. To je osobito važno jer su prodavači u tim trgovinama vješti i iskusni jer je prodaja fotoaparata njihova primarna djelatnost. Iz tog razloga, znat će vas savjetovati koji objektiv ili memorijsku karticu kupiti.

Najvažnije je da prije kupnje provjerite neke od slijedećih tehničkih podataka: optički i digitalni zoom, vrstu i veličinu memorijske kartice, ugrađenu memoriju i proizvođača. Neki proizvođači su poznatiji i cjenjeniji, a samim time i skuplji, a ako vam to nije bitno, možete izabrati drugog proizvođača sa istim ili sličnim karakteristikama i platiti manje.

Digitalni fotoaparati imaju ugrađenu memoriju, koja omogućuje snimanje i pohranu slika na fotoaparatu, čak ako nemamo umetnutu memorijsku karticu. Obično je ta ugrađena memorija dovoljna za nekoliko slika, ali ako planirate slikati više slika, ta vam memorija neće biti dovoljna. Kupnju memorijske kartice preporučujemo ako ste se odlučili za kupnju digitalnog fotoaparata, jer ćete time ispuniti vaše potreba ako želite ovjekovječiti važne događaje, popraćene sa više fotografija.

Broj piksela koje imaju fotoaparati su bitne informacije koje nam govore koju kvalitetu slike možemo očekivati. Naravno, kvaliteta slike ovisi o svojstvima fotoaparata, koji se razlikuju kod većine fotoaparata.

Optički i digitalni zoom ne utječu na kvalitetu slike koju nude fotoaparati ako ih ne koristite. Pri upotrebi zooma ovisi koji ćete zoom koristiti i koje su njegove mogućnosti. Konkretno, obratite pozornost na optički zoom, da njegova upotreba ne bi narušila kvalitetu slike. Pri korištenju digitalnog zooma, što više približite sliku postoji mogućnost da ona ispadne nepregledna i razmazana, ako prije toga niste podesili sve potrebne parametre.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe