Izaberite sigurnu i udobnu kacigu za motocikl

18.12.2014. 16:32:00

Postoje različite vrste kaciga koje nas mogu zaštititi od raznih prijetnji. Jako su važne kacige za motor, koje su po zakonu obvezne u vožnji motora za vozača i suvozača. Motociklistička kaciga ili moto kaciga se može kupiti za vrlo malu cijenu, ali onda štedimo na vlastitoj sigurnosti. Pošto je kaciga jedan od bitnih dijelova moto opreme, a štiti vašu glavu, radije ne štedite na njoj nego kupite što sigurniju i kvalitetniju.

image

Za moto kacige je bitno da su pouzdane i sigurne. Kod svakog pada ili udarca dese se oštećenja na kacigi, koja bitno smanjuju sigurnost kacige, pa se preporuča nakon takvih događaja zamijeniti kacigu.

Možete odabrati različite vrste kaciga. Kacige za motore se dijele po vrsti motora. Ako vozite uglavnom cestovne motore, onda će vam kaciga za motor biti što više zatvorena i čvrsta, vozeći chopper možete koristiti otvoreniju kacigu pa čak i one koje izgledaju zastarjelo, ali stilski odgovaraju motoru. Kaciga za skuter je zasigurno jeftinija i manje sigurna nego bilo koja druga kaciga za motor. Postoji i posebna kaciga za motor, motocross kaciga, koja se na prvi pogled sasvim razlikuje od svih drugih kaciga.

Kaciga za skuter ne zahtijeva poseban trud i može se kupiti u gotovo svakoj trgovini s takvim proizvodima. Ona je također obvezna i kazna za prekršaj će biti ista kao da nas je policija uhvatila bez kacige na nekom većem motoru.

Pri kupnji moto kacige morate znati da će vjerojatno trajati samo nekoliko godina, tako da je potrebno oprezno kupovati. Među motociklista je vrlo popularno kupovati opremu u susjednim zemljama, posebice u Austriji, a budući da je primarna svrha motora putovanje, takva ruta im obično nije veliki problem. Međutim, takav put nije potreban, jer i na domaćem tržištu ima dosta različitih dućana koji imaju izbor opreme i cijene usporedive s onima u inozemstvu.

Kada kupujete kacigu obratite pozornost i na to kako dobro vam pristaje i da je prave veličine. Ako putujete sa partnerom, možete razmislite i o kupnji kaciga koja će omogućiti komunikaciju između vas, ili možete instalirati ovu vrstu komunikacijske opreme kasnije. U slučaju da bi vas to smetalo, jer vam je draži mir dok vozite, pazite da zabunom ne kupite kacige s takvom opremom, jer ćete kasnije požaliti ovu odluku.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe