Izbor bubnjeva koji neće ometati vaše susjede

18.12.2014. 10:35:00

Kupujete bubanj, hoće li to predstavljati problem vašim susjedima? Isto tako činele ili elektronski bubanj nisu nešto popularniji, jer u ta tri primjera se radi o instrumentima, koji neće ostaviti vaše susjede ravnodušnima i vaša popularnost kod njih neće narasti.

image

Zato poštujte neka osnovna pravila i uputstva, jer ne želite da vas ometaju ili da vas pokušavaju spriječiti dok svirate. Tokom noći, najbolje je spremiti bubnjeve čim dalje od sebe, da vas ne pobjedi želja za sviranjem. Bubnjevi i drugi instrumenti ne smetaju susjedima samo tokom noći, nego i tokom ranih večernjih sati. Najbolje vrijeme, da svirate bubnjeve je kada su većina ljudi na poslu te nema opasnosti da netko spava u vašoj blizini. Stoga je najbolje vrijeme za sviranje bubnjeva u kasno prijepodne ili rano poslijepodne, isto vrijedi za činele i elektronske bubnjeve.

Kada svirate u glazbenom bendu, potrebno je vježbati i često se događa da ostali članovi benda nemaju vremena u kasnim prijepodnevnim ili rano poslijepodnevnim satima. Jer u manje popularnim grupama, članovi benda su skoro uvijek zaposleni drugdje. Zato što su bunjevi pristuni u skoro svakom bendu, potrebno je glazbene probe tome prilagođavati. Upravo zbog sviranja bubnja, činela i elektronskih bubnjeva, za probe benda je nužan najam dvorane, tj. prostora, gdje se može svirati i po noći.

Od vaše okoline ovisi, koliko će vaši bubnjevi i ostali instrumenti biti smetnja vašim susjedima. Ako živite na selu te su vaši prvi susjedi udaljeni od vas već desetak metara, vaše sviranje bubnjeva ne bi ih trebalo ometati, osim u primjeru kada traže razlog za konflikt. Za sve druge, one u gusto naseljenim mjestima, stambenim zgradama ili kućama u nizu, sviranje bubnjeva je ograničeno, tj. onemogućeno većinu dana. U tom primjeru, prije kupovine informirajte se o kućnom redu, koji vlada u vašoj zgradi. Obično kućni red dopušta povišenu glasnoću od točno određenih sati, od jutra pa sve do večeri. Kršenje toga reda, u najboljem primjeru će vam osigurati nekoliko neugodnih pogleda i lošu reputaciju među susjedima, no ubrzo se može naći netko, tko će vas prijaviti zbog buke te će vas posjetiti policija. Stoga, isplativije je poštivati kućni red.

Prije nego što se odlučite, da su bubnjevi instrument kojeg želite naučiti svirati, razmislite da li vam vaše slobodno vrijeme i prije svega prostor omogućuju da se ozbiljno prihvatite toga instrumenta.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe