Izbor foto papira

18.12.2014. 1:57:00

U današnje vrijeme, kada je tehnologija napravila velik korak, za ispis fotografija nije više potrebno posjetiti foto studio, već fotografije možete doma izrađivati sami. Za to nećete koristiti običan papir, već foto papir, koji omogućuje izradu boljih fotografija.

image

Odabir među različitim tipovima i markama foto papira može biti naporno, ali je nužno za proces tiska. Foto papir je poseban papir koji je namijenjen za ispis fotografija visoke kvalitete, to je papir koji je obložen slojem koji je osjetljiv na svjetlo. Odlučujete i o veličini vašeg foto papira. Dostupan je u više različitih veličina, od standardnih veličina, do velikih formata. Ako ne znate odabrati veličinu papira uvijek vam ostaje opcija da obrežete rubove, ako vam ostanu bjeline na fotografiji.

Foto papir je obložen sjajnim ili mat slojem. Mat foto papir gotovo da nema refleksije, dok sjajni papir na svjetlu reflektira, ali daje jasnije detalje i veće kontraste. Sjajniji papir je iz tog razloga skuplji od mat foto papira. Još jedna važna značajka foto papira je težina i njegova transparentnost, koja određuje hoće li se fotografija vidjeti s druge strane ili ne, ako se vidi, to pogoršava kvalitetu fotografije.

Foto papir se također razlikuje po tome za što je namijenjen, ako je namijenjen za profesionalni ispis, koji pruža bolje rezultate, tada je i skuplji. Za amaterski tisak je najbolji izbor A4 foto papir koji nije previše transparentan i mekan. Za tisak fotografija papir treba biti tvrđi, da ne dođe do oštećenja. U isto vrijeme ne smije biti predebeo da ne bi zapinjao u pisaču. Probajte saznati koji je papir najbolji za vaš pisač.

Foto papir Canon može se pohvaliti širokim izborom foto papira, koji su preporučeni za Canon pisače. Možete birati između različitih veličina i debljina. Canon foto papir je dizajniran za svaku primjenu, bila ona profesionalna ili amaterska.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe