Izbor kvalitetnih guma promjera 14“ za vaš auto

18.12.2014. 23:40:00

Izbor dobrih gume za vaš auto je ključnog značaja i kod kupovine ne smijete se previše obazirati na cijenu, nego na kvalitetu i adekvatnost vašim uvjetima vožnje. Različite gume su namijenjene za različite marke automobila i vrste prijevoznih sredstava, na kupovinu utječu i uvjeti u kojima se vozite!

image

Kod izbora guma, uvijek je važno paziti na kvalitetu. Kvalitetne gume omogućuju nam veću sigurnost na cesti. Kada se odlučujete za kupovinu guma, uvijek pazite na kvalitetu a ne samo na cijenu. Neće vam biti žao potrošiti nešto više za gume, jer ćete se osjećati sigurnije i gume će vam trajati duže vremena. Gume promjera 14“ su jedne od najprodavanijih automobilskih guma.

Promjer 14 znači promjer felge vašeg metalnog ljubimca u colima. Guma promjera 14“ mogu bit zimske ili ljetne, što su namijenjene svim vremenskim uvjetima. Zimske gume su nužan dio auto opreme, jer u nekim situacijama mogu vam spasiti život. Naime, one su prilagođene za posebne zimske uvjete, njihov profil je napravljen posebno za vožnjo po snijegu i ledu.

Kako su zimske gume promjera 14“ napravljene od mekše gume nego ljetne, one se bolje prianjaju na cestu i t ako sprječavaju, da na zaleđenoj cesti ne zanese. Za razli

ite automobile postoje različite gume i gume promjera 14“ nisu primjerene za sva vozila. Možete provjeriti u kojoj je kategoriji vaš metalni ljubimac, ako pogledate u prometnoj ispravi ili na sadašnjim gumama.

Kvalitetne gume su bitna kupovina i kako je na tržištu puno proizvođača, koji nude gume promjera 14“, s lakoćom ćete naći prave gume za vašeg metalnog ljubimca te sa kojima ćete biti na cesti još sigurniji. Jako je važno da ste upoznate sa uvjetima u kojima najčešće vozite.

Za gradsku vožnju su idealne gume sa dobrim zakretnim karakteristikama, koje se što manje troše, dok su za autocestu najprimjernije cjelogodišnje gume, koje su tihe kod velikih brzina i imaju dug rok trajanja.

Za vijugave brdske ceste se preporučaju zimske gume s izvrsnim prianjanjem za sigurnost i lakšim savladavanjem nizbrdica i po mokrom kolniku. Prije svega će vam dobro diči zimske gume, s kojima možete savladati i zaleđene nizbrdice. Naravno da morate znati i dimenziju guma, njihov profil te brzinski indeks te indeks nosivosti.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe