Izbor kvalitetnog sušila za kosu

18.12.2014. 2:21:00

Odabir sušila je vrlo važan ako želite održati kosu zdravom i sjajnom. U sušilo za kosu je stoga potrebno uložiti malo više novaca kako bi izbjegli oštećenje ili isušenje kose, a i možete ga koristiti nekoliko godina.

image

Budući da je izbor modela i marki sušila na tržištu velik, ponekad je teško odrediti koji je najbolji za vaše potrebe. Sušilo obično sadrži dvije faze sušenja, brzinu i reguliranje temperature. Ako želite bolju kvalitetu sušila za kosu, odaberite onaj koji kao dodatnu opciju nudi sušenje hladnim zrakom, jer sušenje hladnim zrakom uklanja molekule vode, tako da nam kosa nije naelektrizirana, već glatka i sjajna. Temperatura sušenja općenito ne bi trebala biti visoka, a uzmite u obzir da sušilo koje kupujete ne bude preteško, da vam ga je lakše držati u ruci dok sušite kosu, pogotovo ako imate dugu kosu. Obratite pažnju na intenzitet sušenja, da vam kosa bude što kraće izložena toplom zraku, jer u protivnom ćete imati suhu i oštećenu kosu. Sušila za kosu su sada dostupna u raznim dizajnima, veličinama, pa tako i cijenama. Razmislite o tome što očekujete od njega, te koji nastavci će vam trebati, ovisno imate li ravnu, kovrčavu, dugu ili kratku kosu. Sušilo za kosu bi također trebali moći čistiti kako bi imali čist filter za zrak i stražnju rešetku.

Ako putujete, važno je da vam je sušilo za kosu praktičnih dimenzija, da bude lagano, te da vam zauzima što manje mjesta među prtljagom.

Sušilo za kosu nije jedini izbor kako osušiti kosu. Danas postoje modeli koji imaju kapuljaču pod kojom sušite kosu gdje vam topli zrak ne puše izravno na kosu, već ravnomjerno i ne isušuje ju. Prednost takvog sušenja je također to što ne morate držati sušilo za vrijeme sušenja kose, pa tako za to vrijeme možete spremati stan. Sušenja na takav način obično traje nešto duže, tako da nije praktično za one koji su često u žurbi.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe