Izbor najboljeg bicikla za vas

18.12.2014. 17:43:00

Biciklizam je izvrsna rekreacija, koja se zbiva na raznim terenima. Za one, koji žive u gradu i htjeli bi voziti bicikl po gradu, važno je, da se pobrinu za sigurnost, da znaju prometne znakove te ih poštuju. Poštovanje prometnih znakova je važno i izvan gusto naseljenih područja, jer je to uvjet, da ste na biciklu sigurni i ne ugrožavati ostale sudionike u prometu.

image

Izbor bicikla uvelike ovisi o terenu, gdje se mislite voziti. Odlučite za onu vrstu bicikla, koja najviše odgovara vašem načinu bicikliranja. Ako uzmemo u obzir najčešće vrste bicikala, možemo reći, da su kod nas najpopularniji brdski i trekking bicikli. Dok je kod mlađe populacije još uvijek najpopularniji BMX bicikl. BMX bicikl vam omogućuje razne akrobacije, skokove, itd. Za sve koji žele spremiti bicikl u prtljažnik automobila, sklopivi bicikl je izvrstan izbor. Sklopivi bicikli su najčešće namijenjeni našim najmlađima, jer se može jednostavno sklopi te tako zauzme manje prostora u prtljažniku vašeg automobila.

Postoji više vrsta bicikala, koji su namijenjeni izvođenju akrobacija, te postoji više različitih modela od raznih proizvođača. Tako na primjer, BMX bicikle dijelimo na one, koji su namijenjeni profesionalcima te omogućuju izvođenje atraktivnih akrobacija, i naravno postoje BMX bicikli, koji su namijenjeni početnicima. Upravo BMX bicikl za početnike je odličan izbor za mlade, koji se tek počinju bavit sa tim sportom. Uz podršku će brzo napredovati, te će skoro i tražiti BMX bicikl za profesionalce.

Vjerojatno se i sami premišljate za kupovinu jedne od spomenutih vrsta bicikala. Ako se želite voziti po šumskim stazama ili po bespućima, onda je brdski bicikl pravi izbor za vas. Ako radije vozite veće dionice te putujete biciklom od grada do grada, onda ćete najvjerojatnije koristi asfaltne ceste. U tom primjeru treking bicikl je bicikl za vas, jer vam uže gume i veći kotači nude bolje prianjanje za vožnju po asfaltu, uzrokuje manje otpora te posljedično omogućuje postizanje većih brzina. Ako želite bicikl koristiti samo za raznorazne akrobacije te vožnju po cross stazama, onda je za vas najprikladniji BMX bicikl ili neki slični model, koji je namijenjen prvenstveno akrobacijama.

Možete se i odlučiti za monocikl, sa kojima ćete privući puno interesa. Za vožnju na monociklu potrebno vam je dosta treninga, no kada savladate vožnju na monociklu, impresionirati ćete sve prisutne.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe