Kad kupujete pisač obratite pozornost na tinte

18.12.2014. 10:04:00

Tinte predstavljaju veliki dio vrijednosti pisača i često se upitamo da li je pametnije kupiti nove tinte ili je bolje kupiti novi pisač. Činjenica je da su sve ostale komponente koje čine pisač, relativno jeftine što je razlog zašto je sam pisač relativno povoljan, dok je tinta puno skuplja.

image

Uvijek treba koristiti tinte istog proizvođača, koji proizvodi i pisač. Dakle, za Canon pisače treba kupiti Canon tinte, kada kupite HP pisač, Canon tinte ne možete koristiti jer njihov sastav i veličina su sasvim drugačije od HP-a. Tinte se razlikuju i između različitih modela pisača od istog proizvođača, tako da skoro svaki različiti Canon pisač koristi različite Canon tinte pa jedna Canon tinta vjerojatno neće pristajati u drugi pisač, i obrnuto, jer ima previše značajki koje se razlikuju među njima.

Prazni spremnici tinte mogu, ali i ne moraju biti otpad, jer ih možete ponovno koristiti – punjenjem. Ni jedna ponovno punjena tinta neće postići istu kvalitetu kao nova tinta, bila ona original poput Hp ili Canon tinti ili neka jeftinija zamjenska tinta. Canon spremnike tinte i druge originalne tinte možemo, kada se isprazne, napuniti pomoću raznih alata, što je mnogo jeftinije nego kupovina novog spremnika s tintom. Investiciju ćemo tako nadoknaditi već pri prvom punjenju, ali kao što smo već spomenuli, ispis sa ponovno punjenom tintom će biti dosta slabiji.

Ako trebate pisač za ozbiljne potrebe i ne želite slab ili ispran ispis, onda se radije odlučite za nove originalne spremnike s tintom. Prilikom kupovine pisača obratite pozornost na tip tinte koju koristi jer već tada možete odrediti troškove koje ćete imati kasnije.

Kad kupujete pisač, pogledajte i veličinu spremnika s tintom. Uglavnom su u pisaču dva spremnika, jedan za crno-bijeli ispis koji sadrži crnu tintu, a drugi ima tinte koje su vam potrebne za ispis u boji. Može biti i više spremnika tinte, ali bitno je s obzirom na veličinu spremnika s tintom, usporediti pisače međusobno i pokušati utvrditi koliko dugo će im trajati tinta. Kod prodavača se također može provjeriti, koliko stranica bi trebalo biti moguće tiskati s jednim spremnikom.

Nakon što imate podatak o broju stranica koje možete ispisati s jednom tintom, provjerite i njenu cijenu. Tako možete brzo izračunati cijenu ispisa svake stranice i saznati koji su pisači dugoročno povoljniji za vas, a koji su skuplji.

U svakom slučaju utvrdite kvalitetu pisača, jamstveni rok i druge informacije koje vas mogu zaštititi od lošeg tiska, kvarova, i sl.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe